Vali Ahmet Turhan Savaştepe'yi Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Vali Ahmet Turhan Savaştepe'yi Ziyaret Etti

Vali Ahmet Turhan Savaştepe\'yi Ziyaret Etti

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Savaştepe ilçesini ziyaret ederek temel atma törenine katıldı.

18.04.2013 19:40

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Savaştepe ilçesini ziyaret ederek temel atma törenine katıldı.

Vali Ahmet Turhan'ın Savaştepe ziyaretinde kendisine İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Salih Göldal, Emniyet Müdürü Halil Karataş,

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan, Defterdar Yakup Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Hasan Yılmaz, Sağlık Müdürü Mustafa Alp Akoğlan eşlik etti. Kaymakam Ahmet Karakaya ve ilçe müdürleri tarafından karşılanan Vali Ahmet Turhan kaymakamlık makamında ilçe hakkında brifing aldı.

Vali Turhan, Tarım ve Köy işleri Bakanlığınca uygulamaya konulan 'Targel' projesinde görev alan mühendis ve veteriner hekimlerin köyde kalması talimatını verdi. Targel projesinde görev alarak çalışan personelin bölgenin kalkınması için meyvecilik, ceviz, kiraz ve arıcılık konularında proje hazırlaması gerektiğini dile getirerek, "Personel köylüyle beraber yaşayacak, köylüye tarım tekniğini anlatacak" dedi.

Kaymakamlıktaki açıklamasında eğitim konusundaki hassasiyetini dile getiren Ahmet Turhan "Eğitim konusunda il genelinde ilk ve orta dereceli okulları ayırıyoruz. Bu ayırma işlemini yaparken sınıfları bölmeden öğretmenleri ile birlikte yapıyoruz, yani öğrenciler mevcut öğretmenlerinden ayrılmıyor. Ekonomik sebeplerle okumayan çocuk olmayacak. Her ortaokulun öğrencileri okul müdürleri tarafından takip edilerek liseye gitmeleri sağlanacak, liseye gidemeyen öğrenciler Milli Eğitim Müdürlüğü'ne rapor edilecek. Özellikle köydeki kız çocukları lise öğrenimini yapmalıdırlar" dedi.

Kaymakamlıktan sonra Savaştepe Anadolu Öğretmen Lisesi'ne geçen Vali Turhan, okul bahçesinde öğrencilerle bir süre sohbet etti. Öğrencilerin hazırladığı okul bahçesi ile ilgili proje çalışmasının uygulamaya geçirilmesini destek olacağını söyledi. Ayrıca öğrencilere halı saha ve bahçe satranç oyun alanı sözü veren Ahmet Turhan, öğrencilerle birlikte yemekhanede yemek yedi.

VALİ TURHAN SERTİFİKA DAĞITTI

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün işbirliğinde Savaştepe'de açılan meyve yetiştiriciliği ve arıcılık kursunu bitiren kursiyerlere sertifikaları Vali Ahmet Turhan'ın da katıldığı bir törenle verildi.

Anaokulu inşaatında inceleme ve denetlemenin ardından 18 derslikli ortaokul'un ve hayırsever tarafından arsası bağışlanan Meslek Yüksek Okulu'nun temel atma törenlerine katıldı. Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, rektör yardımcılarının katıldığı temel atma töreninde katkı sağlayanlar plaketle ödüllendirildi. Savaştepe Belediyesini ziyaret eden Vali Turhan, Belediye Başkanı Turgay Yüksel'den çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Vali Turhan, Hakkari'de saldırıda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş İsmail Zengin'in ailesini de ziyaret ederek, taziyelerini iletti.

(BD)

18.04.2013 19: 30: 53

TSI

NNNN - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Ahmet Turhan Savaştepe'yi Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement