Vali Bektaş'tan Sancaklı Bozköy'e Kiraz Alım Merkezi Müjdesi - Son Dakika
Yerel

Vali Bektaş'tan Sancaklı Bozköy'e Kiraz Alım Merkezi Müjdesi

Vali Bektaş\'tan Sancaklı Bozköy\'e Kiraz Alım Merkezi Müjdesi

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Şehzadeler ilçesine bağlı kiraz diyarı Sancaklı Bozköy, Sancaklı İğdecik ve Karaoğlanlı mahallelerini ziyaret ederek üreticilerin beklediği kiraz alım merkezi müjdesini verdi.

13.06.2014 19:12

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Şehzadeler ilçesine bağlı kiraz diyarı Sancaklı Bozköy, Sancaklı İğdecik ve Karaoğlanlı mahallelerini ziyaret ederek üreticilerin beklediği kiraz alım merkezi müjdesini verdi.

Vali Erdoğan Bektaş Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi ve İl Jandarma Komutanı Alb. Bülent Mercan ile birlikte yöredeki üreticilerin sorunlarını dinledi. Üretilen kirazların büyük çoğunluğunun ihraç edildiğini ifade eden üreticiler kiraz alım merkezinin olmamasından yakınarak bir an önce merkeze kavuşmak istediklerini söylediler. Üreticilere söz veren Vali Bektaş, Şehzadeler Kaymakamlığı ve Şehzadeler Belediyesi işbirliğiyle ihtiyaç duyulan merkezin en kısa sürede hayata geçirileceğini bildirdi. Sancaklı Bozköy'de kiraz tüccarları ve çiftçilerle buluşan Vali Bektaş, alım yerlerini gezerek tüccarlardan ve çiftçilerden kiraz üretimi ve ihracatı hakkında bilgi aldı. Daha sonra bir kahvehanede üreticilerle bir araya gelen Vali Bektaş, burada da Manisa Kiraz Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Kabasakal'dan bilgi aldı. Başkan Kabasakal, bölgedeki 6 mahalle ile birlikte 1960 yılından itibaren kiraz üretimi yapıldığını ve kirazda marka haline geldiklerini belirtti. Yıllık yaklaşık 40 bin ton üretim yapıldığını ve bunun tamamına yakınının Rusya ve Avrupa ülkelerine ihraç edildiğini kaydeden Kabasakal, İstanbul'dan ve Türkiye'nin pek çok yerinden kiraz almak için tüccarların yöreye geldiğini söyledi. Nisan ayında başlayan kiraz hasadında sona yaklaşıldığını belirten Kabasakal, şunları söyledi: "Bizim en büyük derdimiz modern bir kiraz alım satım merkezinin olmamasıdır. 2011' den bu yana merkezi kurmak için uğraşıyoruz. 138 dönümlük bir arsayı bu merkezi kurmak için ayırdık. Ciddi bir üretim potansiyelimiz var. Tüccar buraya gelmek istiyor ama düzenli bir pazaryerimiz olmadığı için gelmiyorlar. Eğer bu pazar yeri yapılırsa bizim ihracatımız ve satışımız daha çok artacak. Çiftçinin üretim kapasitesini de arttıracağız."

Kiraz üreticilerini dinleyen Vali Erdoğan Bektaş, pazarlama sorununa bir an önce el atacaklarını; Şehzadeler Kaymakamlığı ve Şehzadeler Belediyesi işbirliğiyle kiraz alım satım merkezinin kurulacağı müjdesini verdi. Vali Bektaş, "Kiraz üreticisi kendini tanıtmayı başarmış ancak bu faaliyetin modern şartlarda organize edilerek geliştirilmesi gerekiyor. Esnafın alım yapabileceği, üreticinin rahat şartlarda ürününü pazarlayabileceği bir tesis arzu ediliyor. Bugüne kadar yapılamaması gerçekten çok şaşırtıcı bir durum. Bu kadar büyük bir potansiyel varken bu potansiyeli geliştirecek tesisin yapılmamış olması büyük bir eksikliktir. Zor olan ürünü üretmek ve alıcıyı buraya getirmekti."

Vali Bektaş, daha sonra beraberindekilerle birlikte kiraz alım satım merkezi için ayrılan 138 dönümlük araziyi inceledi. Kiraz bahçesi de gezen Vali Bektaş ağaçtan kiraz topladı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Bektaş'tan Sancaklı Bozköy'e Kiraz Alım Merkezi Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement