Vali Güzeloğlu Hal Esnafı ile Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Vali Güzeloğlu Hal Esnafı ile Bir Araya Geldi

Vali Güzeloğlu Hal Esnafı ile Bir Araya Geldi

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin Hal Kompleksi'nin Avrupa'nın en büyük ikinci hali olduğunu belirterek, hal içerisinde Toprak Tahlil Laboratuarı kurulacağını ve bu tesiste gerekli bilimsel çalışmaların yapılabileceğini söyledi.

16.04.2012 16:45

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin Hal Kompleksi'nin Avrupa'nın en büyük ikinci hali olduğunu belirterek, hal içerisinde Toprak Tahlil Laboratuarı kurulacağını ve bu tesiste gerekli bilimsel çalışmaların yapılabileceğini söyledi.

Vali Güzeloğlu, beraberinde Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Akdeniz Kaymakamı Zeki Arslan ve ESOB Başkanı Talat Dinçer ile birlikte Mersin Hal Kompleksi içerisinde bulunan Mersin Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği'nde (MERSEMKOM) hal esnafları ile bir araya geldi. Burada hal esnafına bazı müjdeler veren Güzeloğlu, planlı ve kararlı olarak çalışmanın önemine değinerek, "Mersin Hal Kompleksi, Hamburg ile birlikte Avrupa'nın en büyük ikinci hali. Bizim işimiz esnaflarımızın huzurlu ve mutlu bir şekilde kazanç sağlamasını tesis etmektir. Unutulmamalıdır ki esnaflarımız kazandığı takdirde Mersin, Mersin kazandığı takdirde ise Türkiye kazanacaktır. Öte yandan büyüklüğü ile övündüğümüz Mersin Hal Kompleksimizi geliştirmek ve daha iyiye götürmek mecburiyetindeyiz" dedi.

Hal esnafının sorunlarını da dinleyen Güzeloğlu, güvenlik konusunun üzerinde durulduğu toplantıda gerekli önlemlerin alınacağı sözünü verdi. Genel anlamda güvenliğinin tesis edilmediği bir bölgede hiçbir şeyin anlamının kalmayacağına dikkat çeken Güzeloğlu, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda olan Hal Kompleksi'nde güvenliğin sağlanması noktasında şunları söyledi; "Yeni yasa ile birlikte Büyükşehir Belediyesi bütçesinin yüzde 10 oranı hal tesislerinin sorunlarının çözümü için kullanılacaktır. Sorunların çözümü için ikinci etken ise hal esnafımız olup son etken de İl Emniyet Müdürlüğümüzdür. Güvenlik konusunda alınacak açık tedbirler bugünden itibaren kendisini hissettirecektir. Haldeki herkes devletin gözetimi altında olduğunu bilecek. Yaşanan sorunların çözümü açısından İl Emniyet Müdürümüz, İlçe Kaymakamımız ve hal dernek başkanlarımız ile ortak bir proje hazırlayarak faaliyete geçireceğiz. Herkes hukuk kuralları içerisinde hareket edecektir. 2 milyon nüfusa sahip bir kentte güvenliği eksiksiz bir şekilde sağlıyoruz. Türkiye çapında asayişi en huzurlu olan büyükşehirlerden birisi olan Mersin'de bugünden itibaren Hal Kompleksi içerisinde sorunlara müdahale edeceğiz. Bu saat itibariyle bu noktayı elimize aldık."

Hal Kompleksi içerisinde altyapı çalışmalarından temizliğe kadar birçok alanda çalışmalar gerçekleştirileceğini belirten Güzeloğlu, "Hal içerisinde Toprak Tahlil Laboratuarımızı kuracağız. Artık vatandaş bizim ayağımıza değil, biz vatandaşın ayağına gideceğiz. Bu tesisimizde bütün çalışmalarımızı bilimsel yenilikler içerisinde gerçekleştireceğiz. Aynı zamanda tesis içerisinde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımıza bağlı Mersin İl Müdürlüğü'nün elemanlarının yer alacağı bir danışma merkezi de kuracağız" ifadelerini kullandı.

Güzeloğlu, 3 bin 500 kişilik istihdam yaratan Hal Kompleksi'ne istek üzerine yer belirlenmesi halinde bir Aile Sağlığı Merkezi açılabileceğini de söyledi. Mersin'de devam eden büyük sağlık yatırımlarının var olduğuna işaret eden Güzeloğlu, "Fiziksel anlamda yetersiz kalan ilimiz, Toros-Mersin Devlet Hastanelerimiz ve ağustos ayında hale edilecek Sağlık Kompleksi ile fiziksel sorunları aşmış olacaktır. Aynı zamanda sağlık alanının yanında Hal Kompleksi'ndeki sorunlar üzerinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Tesisimizin iletişim altyapısı dahil bütün sorunlarını çözüme ulaştıracağız" diye konuştu.

Hal esnafının kazancını Mersin'in kazancı olarak gördüğünün altını çizen Güzeloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Mersin'i bir bütün olarak görüyoruz. Mersin'in bütün zenginliklerini değere dönüştürebilme çabası içerisindeyiz. Zaman zaman yurt dışına gidiyoruz. Şu anda Akdeniz'de dolaşan turizm gemilerinin yaş sebze ve meyveyi Türkiye 'den ve Mersin'den tedarik etmesi gerekmektedir. Mersin neden bir merkez olmasın? Bizler bunun peşindeyiz. Valilik oturmak ve imza atmakla olmuyor. Bu anlayışı terk ettik. Erdemli'de benim insanım ürettiği narenciyeyi 80-90 kuruşa satarken ve bu fiyata sevinirken, aynı ürünün Birleşik Arap Emirlikleri'nde 18 TL'ye satıldığını gördüğümde bundan üzüntü duydum. Burada önemli olan üretmek değil, üretilen ürünleri alıp yüksek fiyatları verecek olanların ayağına götürmektir. Tarsus ilçemizde yapımı süren Çukurova Bölgesel Havalimanı da tamamlandığında ilimize büyük katkılar sağlayacaktır. Havalimanı ile birlikte Mersin'in insan taşımacılığının yanında kargo ve transfer merkezi olmasını amaçlıyoruz. Gelişmeler bu yönde seyir ettiğinde herkes kazanacak. Öte yandan kentimizi ziyaret etmeye gelen bakanlarımıza rahatlıkla Hal kompleksimizi gösterebilmeliyiz. Misafirlerimizin önüne rakamlarımızı ve potansiyellerimizi koymalıyız. Kompleks içerisinde temel sorunlardan başlayarak bütün konular bizim özel gündemimizdedir. Çarşamba günü itibariyle İlçe Kaymakamımız tarafından koordinasyon sağlanacak, Emniyet Müdürümüz ile Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve Vali Yardımcımız başkanlığında sorunların çözülmesi için ne yapılması gerektiği konusunda adım atılacaktır."

"VALİMİZ MERSİN'İN ORKESTRA ŞEFİDİR"

Mersin Esnaf ve Sanatkar Odaları (ESOB) Başkanı Talat Dinçer ise hal komplekslerinin taşıdığı öneme dikkat çekti. "Sanayi siteleri nasıl önemliyse hal de Mersin ekonomisi için o denli önemlidir" diyen Dinçer, "Ekonomi çarkının döndüğü yer olan hal, bir kompleks olarak herkesi kucaklamıştır. Yıllardan bu yana fazla önemsenmeyen Mersin Hal Kompleksi Valimiz ile birlikte gerçek kimliğine ulaşacaktır. Haldeki eksikliklerin giderilmesi noktasında taleplerimizi aktardık. Ancak kaderimizle baş başa bırakıldık. Esnaflarımız tarafından var olan sorunlar çözülmeye çalışılıyor. Valimizin başkanlığında sanayi sitelerimizde de esnaflarımızla bir araya geldik. Valimiz önderliğinde gerçekleştirilen ziyaretler sonrasında var olan sorunlar çözüme kavuşturuldu. Mersin için büyük bir şans olan Valimizi ilimizin orkestra şefi gibi görüyorum. Gece-gündüz demeden ve mesai ayrımı gözetmeksizin çalışmalarını sürdüren Valimiz, Mersin'i çok iyi yönetmektedir" dedi.

Vali Güzeloğlu daha sonra Hal Kompleksi'nin kuzeyinde yer alan ve 1 ay içerisinde tamamlanarak Akdeniz İlçe Emniyet Müdürlüğü Hizmet binası olarak faaliyete geçecek yapıyı inceledi. Esnafların sorunlarını tek tek dinleyen Güzeloğlu, son olarak Hal Kompleksi esnaflarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Güzeloğlu Hal Esnafı ile Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement