Vali Halkla Buluştu - Son Dakika
Yerel

Vali Halkla Buluştu

Vali Halkla Buluştu

Antalya Valisi Sabahattin Öztürk, Gazipaşa'ya gelerek halk ve muhtarlarla bir araya geldi.

01.10.2013 21:15

Antalya Valisi Sabahattin Öztürk, Gazipaşa'ya gelerek halk ve muhtarlarla bir araya geldi.

Vali Öztürk, Kaymakamlık binası önünde protokol mensupları ve muhtarlar tarafından karşılandı. Kaymakamlık makamına çıkan Öztürk'e Kaymakam Muhittin Pamuk, ipekten örülmüş güllerin bulunduğu bir tablo hediye etti.

Kaymakamlık binasındaki temaslarının ardından Gazipaşa Belediyesi Kültür Merkezi'nde muhtarlar ve halkla bir araya gelen Öztürk'e, Kaymakam Pamuk brifing verdi. Brifingin ardından kendisine aktarılan sorunları değerlendiren Öztürk, ilçede bulunan havalimanı ve yat limanının ilçe adına çok önemli olan yatırımlar olduğunu belirtti. Havalimanının genişlemesi konusundaki şikayetlerin zamanla giderileceğini dile getiren Öztürk, "İşin en zor kısmı tamamlandı. Bunun kıymetini bilmek lazım. Gazipaşa Havalimanı buranın bütün göstergelerini olumlu yönde değiştirecek bir olgu. Buradan Antalya'ya gitmek 2 saati alıyordu. Şimdi 5 dakikalık mesafeden havalimanına ulaşabiliyorsunuz. Bu çok önemli bir şey. Emeği geçen herkese teşekkürlerimizi iletiyoruz" dedi.

ALTERNATİF TARIM ÖNEMLİ

Tarım konusunda Gazipaşa'nın bir alternatifinin olmadığını belirten Vali Öztürk, alternatif tarımsal ürünler konusunda çalışmalar yapacaklarını söyledi. Geçen yıllarda bazı çalışmalar yapılığını ve olumlu sonuçlar alındığını ifade eden Öztürk, çalışmaların arttırılacağını belirtti.

MOBESE güçlendirilmesi konusunda da açıklama yapan Öztürk, "Belediye'nin esnaf odasının ve ticaret odası temsilciliğinin destek olması halinde MOBESE'lerin sayısı arttırılabilir. Bilindiği gibi MOBESE'ler güvenlik güçlerinin en önemli yardımcıları. Bu konuda çalışma yapılabilir" dedi.

AKEDAŞ'ın özelleştiğini hatırlatan Öztürk, tüm Antalya genelinde sıkıntı olduğunu vurguladı. Şirketin işi yeni devraldığını belirten Öztürk, "Şuan durum tespiti yapılıyor. Bizlerin de yapılacak yatırımlarda söz söyleme hakkımız olacak ancak bu eskisi kadar rahat olmayacak" diye konuştu.

Vali Öztürk'ün konuşmasının ardından söz alan Hasdere, Küçüklü ve Kızılgüney köyü muhtarları köylerinde su sorunu olduğunu söyledi. Esnaflar şehir merkezinde yapımı süren yol çalışmalarından dolayı mağdur olduklarını söylerken, balıkçılar ise barınak istedi.

ANAOKULU AÇILIŞI YAPILDI

Kültür Merkezi'nde yapılan toplantının ardından Vali Öztürk, Naile Bilgiç Büyükballı Anaokulu'nun açılışını gerçekleştirdi. Açılışı gerçekleştiren Öztürk daha sonra Yalan Dünya Mağarası'nı gezdi. Öztürk mağara gezisinin ardından ise Gazipaşa Havalimanı'nda incelemelerde bulundu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Halkla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement