Vali Koçdemir, Mahalle Muhtarları ile Buluştu - Son Dakika
Yerel

Vali Koçdemir, Mahalle Muhtarları ile Buluştu

Vali Koçdemir, Mahalle Muhtarları ile Buluştu

Eskişehir Valisi Dr.Kadir Koçdemir, mahalle muhtarları ile biraraya geldi.

24.03.2012 16:18

Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir, mahalle muhtarları ile biraraya geldi.

Eskişehir Öğretmen Evi'nde yapılan toplantıya Vali Koçdemir'in yanısara Vali Yardımcısı İsmail Küreci, İl Emniyet Müdürü Naci Kuru, Odunpazarı Kaymakamı Mehmet Suat İlhan, Tepebaşı Kaymakamı Dr. Necdet Türker, İnönü Kaymakamı Memiş İnan, İl Sağlık Müdürü Hüseyin Fidan ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mevlüt Gümüş ve mahalle muhtarları katıldı.

Toplumda mahalleye verilen öneme değinen Vali Dr. Koçdemir, "Mahalle, bizim kendimize mahsus, başka yerlerde örneği olmayan bir sosyal müessesemizdir. İnsanların kendilerini ait hissettikleri, dayanışmanın gerçekleştiği, yalnızlıktan ve gariplikten uzaklaştığı, gelecekle ilgili belirsizlikleri ve riskleri göğüsleme konusunda mahalle muhtarı başta olmak üzere organlarına güvendikleri bir sosyal kurumdur" dedi.

Mahallelerdeki birlikteliğin pekişmesi için mahalle sakinlerinin ortaklaşa bir takım etkinlikler içerisinde bulunması gerektiğini ifade eden Koçdemir "Mahalle sakinlerinin ortaklaşa etkinlik yapabilecekleri ortamları oluşturmamız lazım. Bu yılki Uluslararası Eskişehir Yunus Emre Etkinliklerinde bunun ilk adımını attık. "Mahalleler Yarışıyor" adlı yarışma ile mahalle sakinlerinden oluşan gruplar 10 dakikayı geçmeyecek şekilde, kendilerinin senaryosunu yazdıkları tiyatro oyunu ile Yunus Emre'nin güzel sözün insanlar üzerindeki etkilerini anlatarak yarışacaklar" dedi. Koçdemir, senaryoların ana temalarının Yunus'un "Söz ola kese savaşı, söz ola kestire başı. Söz ola ağulu aşı, yağ ile bal ede bir söz. Kişi bile söz demini, Demeye sözün kemini. Bu cihan cehennemini, Sekiz cennet ede bir söz." dizelerinin olacağını belirtti.

Mahalle muhtarları "Mahalleler Yarışıyor" gibi toplumun bütününü kapsayan ve toplum eliyle gerçekleştirilecek olan bir projenin parçası olacaklarından duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Yarışma ile ilgili düşüncelerini ve tüm muhtarların katılımıyla gerçekleştirilen yemekli toplantıdan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Koçdemir, Mahalle Muhtarları ile Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement