Vatandaş Karnesi Sonucu Açıklandı - Son Dakika
Yerel

Vatandaş Karnesi Sonucu Açıklandı

Vatandaş Karnesi Sonucu Açıklandı

Malatya'da yaşayan halkın yüzde 80'inin, Malatya'da yaşamaktan memnun olduğu bildirildi.

18.09.2012 18:45

Malatya'da yaşayan halkın yüzde 80'inin, Malatya'da yaşamaktan memnun olduğu bildirildi.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ortak finansmanı ile İçişleri Bakanlığı, Malatya Valiliği, Malatya Belediyesi, İnönü Üniversitesi ve Malatya Kent Konseyi'nin imza ve işbirliğiyle Stratejik Yerel Yönetişim Projesi kapsamında, Malatya'da vatandaşların kurum ve kuruluşlara yönelik memnuniyetini ölçmek amacıyla yapılan vatandaş karnesi çalışmasının anket sonuçları açıklandı.

Malatya Belediyesi Beydağı Toplantı Salonu'nda düzenlenen programa; Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Emniyet Müdür Yardımcısı Turan Odabaş, Proje Koordinatörü Sadun Emrealp, Belediye Başkan yardımcıları Ertan Mumcu, Fatih Güven, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Kavuk, resmi kurum müdürleri, Belediye daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, mahalle muhtarları ve ev sahibi olarak Kent Konseyi Genel Sekreteri Ali Yıldırım katıldı.

Programın ilk oturumunda Sadun Emrealp yaptığı konuşmada, stratejik yerel yönetişim hakkında ve süreciyle ilgili kısa bir bilgilendirme yaptı.

Vatandaşların günlük yaşamını kolaylaştırmak ve mevcut sorunlarını çözmek anlamında belediyeye çok büyük işlerin düştüğünü belirten Başkan Çakır da, anketler neticesinde kendilerini sorgulayabileceklerini ve eksikliklerini rahatlıkla görebileceklerini belirtti.

Ali Yıldırım, sağlık hizmetleri, 112 Acil sağlık hizmetleri, güvenlik ve asayiş hizmetlerinde ve belediyenin sunmuş olduğu hizmetlerde vatandaşların memnun olduğunu, buna bağlı olarak Malatya'da yaşayan insanların Malatya'da yaşama memnuniyetinin yüzde 80 olduğunu, ancak hava kirliliğiyle mücadelede, gürültü kirliliğiyle ilgili mücadelede ve otopark hizmetleriyle ilgili vatandaş memnuniyetinin asgari düzeyde olduğunu kaydetti.

Programın ikinci oturumunda Malatya Belediyesi'nin 2013 yılı ile ilgili bütçe değerlendirmesini yapan Başkan Yardımcısı Fatih Güven, bütçe oluşturulurken mahalle bazında, bölge bazında, muhtarlar, STK'lar ve odalarla görüş alışverişinde bulunduklarının altını çizerek, 2013 yılında Malatya Belediyesi'nin bütçesinin stratejik plan doğrultusunda nerelerde harcanacağına dair slayt eşliğinde bir sunum yaptı.

Bu arada vatandaş karnesi çalışmasının anket sonuçlarının, vatandaş memnuniyeti dışında rakam ve yüzde olarak açıklanmadığı görüldü. Ankette, Malatya merkezde oldukça yoğun yaşanan trafik sorunuyla ilgili memnuniyetsizlik konusunun da açıklanmaması dikkat çekti. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vatandaş Karnesi Sonucu Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement