Vatso, Van'ın Ekonomik Sorunları Başbakan Erdoğan'a İletti - Son Dakika
Yerel

Vatso, Van'ın Ekonomik Sorunları Başbakan Erdoğan'a İletti

Vatso, Van\'ın Ekonomik Sorunları Başbakan Erdoğan\'a İletti

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere dün Van'a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, ilin ekonomik sorunlarını içeren rapor sunduklarını açıkladı.

14.07.2012 18:25

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere dün Van'a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, ilin ekonomik sorunlarını içeren rapor sunduklarını açıkladı.

Nadiroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Van Ferit Melen Havalanında sunduğu ve Van Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf Sanatkarlar Odalar Birliği ve Erciş Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan raporlarda birçok konunun yer aldığını anlattı. Mirza Nadiroğlu "Raporlarda, depremden dolayı vergi mükellefleri için 1 yıl vergi muafiyeti sağlanması, özellikle ilimizin ekonomik kalkınması için KOSGEB tarafından yeni bir kredi paketi açılmasını, alt Limitin 100 bin, üst limitin 500 bin olacağı 3 yıl geri ödemesiz toplam 5 yıl sürede ödemek şartı ile faizsiz ve masrafsız bir kredi paketi hazırlanması verilmesi talepleri yer aldı" diye belirtti.

Raporda, sarsılan Van ekonomisinin Erdoğan'ın yakın ilgisi ve desteği sonucunda sağlanan kredi kolaylıkları ve imkanları ile kısa sürede canlanma sürecine girdiğinin belirtildiğini anlatan Nadiroğlu "KOSGEB kredilerinin esnaf ve tüccara zamanında ulaştırılması noktasında vermiş olduğunuz desteklerinizden dolayı şükranlarımızı arz ederiz. Van'ın ekonomik açıdan kalkınması ve gelişmesi için daha fazla desteğe ihtiyacımız vardır. Zat-ı Alinizin açıkladığı yeni teşvik paketinde, ilimizin de içinde bulunduğu 6. bölge yatırımlar için daha cazip hale getirilmiş, böylece bölgeler arası gelir adaletsizliğinin önüne geçilmiştir" dedi.

FUAR VE KONGRE MERKEZİ İLE TEKSTİL KENT PROJESİ STARTI VERİLDİ

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile görüştüğünü açıklayan Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, "Van Fuar ve Kongre Merkezi ile Van Tekstil Kent Projeleri hakkında Bakan Yılmaz'ı bilgilendirdi. Görüşmeye, Van Valisi Münir Karaloğlu, Van Milletvekilleri Burhan Kayatürk, Fatih Çiftçi, Gülşen Orhan, Mustafa Bilici, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferit Dağdeviren ve DAKA Genel Sekreteri Yaşar Emin Demirci de katıldı. Kaynak sorunu olmayan iki proje Bakan tarafından onaylandı. Her iki projenin startı birden verildi. İki büyük proje bölgemize, ilimize, üyelerimize ve halkımıza hayırlı uğurlu olsun" diye belirtti. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vatso, Van'ın Ekonomik Sorunları Başbakan Erdoğan'a İletti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement