Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi - Son Dakika
Yerel

Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi

Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi

25. Vergi Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Adıyaman’da Gelir ve Kurumlar Vergisinde dereceye giren firma ve kişiler, Adıyaman Defterdarlığı tarafından Polisevinde düzenlenen törende plaketle ödüllendirildi.

01.03.2014 14:24

25. Vergi Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Adıyaman'da Gelir ve Kurumlar Vergisinde dereceye giren firma ve kişiler, Adıyaman Defterdarlığı tarafından Polisevinde düzenlenen törende plaketle ödüllendirildi.

Polisevinde düzenlenen ödül törenine; Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Yalçın, Belediye Başkan Vekili Abdurrahman Kılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Büyükkaramuklu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Vali Yardımcısı Levent Öztin, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, Defterdar Orhan Mutluay, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vergi rekortmeni olan firmaların sahip ve yöneticileri, vergi mükellefi esnaflar ile işadamları katıldı.

Törende bir konuşma yapan Defterdar Orhan Mutluay, "Devletimiz eğitim, sağlık, sosyal güvenlik, alt yapı ve dış güvenlik gibi Anayasamızdan kaynaklanan temel görevlerini ve diğer kamu hizmetlerinin yerine getirilmesinde, toplumun yaşam düzeyini iyileştirme, sürdürülebilir. Büyümeyi gerçekleştirme ve uluslar arası alanda rekabet edebilme hedefi içerisinde duyduğu finansman ihtiyacının en temel ve asli unsurunu vergi oluşturmaktadır. Bu amaçla vergi bilincinin oluşturulması, geliştirilmesi, toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının kazandırılması amacıyla 25 yıldır vergi haftası kutlanmaktadır. Özellikle 2009 yılında Avrupa'da ve Dünyada baş gösteren ve izleyen yıllarda da ağırlaşarak süre gelen küresel ekonomik kriz kaçınılmaz olarak ülkemizi de etkilemiş, ancak yerinde ve zamanında alınan finansal tedbirlerle ülkemizde bir yıkıntıya yol açmadığı gibi daha da güçlenerek çıkılmıştır. Yaşanan bu krizle beraber ticari piyasalarda oluşan ekonomik daralmaya rağmen, mükelleflerimiz vergi ödemede duyarlılık, sorumluluk ve erdemli davranarak, Adıyaman Defterdarlığı olarak 2013 yılında da ilimiz için öngörülen vergi gelirleri tahakkuk ve tahsilat hedeflerinin üzerinde bir gerçekleşme sağlanmıştır" dedi.

Ödül Töreninde konuşan Vali Mahmut Demirtaş ise ekonomideki kayıt dışı faktörlere değinerek, şunları söyledi:

"Kayıt dışı ekonomi, günümüzde, gelişmekte olan ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de ekonomi alanındaki en önemli sorunlardandır. Bu sorunla etkili mücadele, ancak kayıt dışılığı etkileyen dinamiklerin doğru analiz edilmesiyle oluşturulacak stratejik planlama ile mümkündür. Ülkemizde vergi devlet bütçesinde çok önemli bir paya sahiptir. Bu nedenle toplumun her bireyine vergi bilinci kazandırarak vergide gönüllülüğü artırmak, böylece de kayıt dışı ekonomiyi kayıt altına almak, ülkemizin geleceği açısından büyük bir önem arz etmektedir. Unutulmamalıdır ki bir devletin ekonomik büyüme ve kalkınma stratejisinin en önemli araçlarının başında toplanan vergiler gelmektedir. Ülkemizin kalkınması, kamu hizmetlerinin vatandaşa daha etkin şekilde ulaşması, gelecek nesillerin daha müreffeh bir ortamda yaşaması ve toplumsal refahın artması, toplanan vergilerle mümkün olacaktır. Unutmayalım ki düzenli vergi ödeme alışkanlığı olan toplumlar, demokratik-hukuk devleti normlarını yakalamış toplumlardır."

Konuşmasında Adıyaman'da tahsil edilen vergi oranına da değinen Vali Mahmut Demirtaş, "Vergi tahsil oranında ilimiz Türkiye'de ilk sıralarda yer almaktadır. 2013 yılı sonu itibariyle Adıyaman'da vergi tahakkuku 285 Milyon 574 Bin TL olurken, tahsilat miktarı ise 267 Milyon 368 Bin TL olmuştur. Vergi tahsilat oranı ise yaklaşık %94'tür. Bu da Adıyaman ili olarak bu konuda başarıya ulaştığımızı açıkça göstermektedir. Bu takdire şayan bir orandır. Tahsil edilen vergi oranı, Adıyamanlı mükellef ile girişimcinin devletine ve milletine sadakatle bağlılığını göstermektedir. İnşallah gelişen Türkiye ile birlikte Adıyaman ilimizi ülkemizin bir marka şehri yaparak, ekonomik-sosyal ve kültürel alanda topyekün kalkınmayı hep birlikte başaracağız. Bu hedefi de gerçekleştirecek güç ve potansiyelimiz mevcuttur. Çünkü Türkiye'yi geleceğe taşıyacak olan, büyütecek olan, 2023 hedeflerine ulaştıracak olan hiç kuşkusuz vergi mükelleflerimiz ve değerli girişimcilerimiz olacaktır. Üreten, çalışan, toplumumuza katma değerler yaratan ve her zaman kalkınmanın öncüsü olan çok değerli Adıyamanlı hemşerilerimize ülkemize ve ilimize yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Defterdar Orhan Mutluay Vali Mahmut Demirtaş'a Vergi Haftası nedeniyle bir plaket sundu. Daha sonra Adıyaman'da gelir ve kurumlar vergisi rekortmenlerine plaketleri verildi. Vali Mahmut Demirtaş, kurumlar vergisi 1.'si Ersil İnşaat A.Ş. yetkilisi Nurettin Yıldız'a plaketini verirken, Kurumlar vergisi 2.'si Güney Yıldız'ı Petrol Üretim A.Ş.'ye ise, plaketini İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Yalçın verdi. Kurumlar Vergisi 3.'sü Metro Yapı İnşaat Ltd. Şti'ye ise ödülünü Belediye Başkan Vekili Abdurrahman Kılıç takdim etti. Gelir Vergisinde ise birinci İbrahim Halil Gelir, İkinci Yeminli Mali Müşavir Mehmet Çalışkan ve üçüncü olan Mehmet Aynacı'ya ise plaketlerini Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Büyükkaramuklu ve Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü verdi.

Ödül töreninde ayrıca, Deftardarlık ile işbirliği içerisinde olan ve önemli destek ve katkılarda bulunan Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ticaret Borsası ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odaları Başkan ve temsilcilerine Defterdar Orhan Mutluay tarafından plaket takdim edildi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement