Yabancı Şairlerden Öğrencilere Şiir Ziyafeti - Son Dakika
Yerel

Yabancı Şairlerden Öğrencilere Şiir Ziyafeti

Yabancı Şairlerden Öğrencilere Şiir Ziyafeti

"3.Uluslararası Ordu Edebiyat Festivali" çerçevesinde 2'si yabancı 5 şair ve yazar Fatsa ilçesine bağlı Bolaman Ticaret Meslek Lisesi'ne gelerek öğrencilere hem şiir ziyafeti verdi hem de onların meslekle ilgili sorularını cevapladı.

12.10.2012 18:12

"3. Uluslararası Ordu Edebiyat Festivali" çerçevesinde 2'si yabancı 5 şair ve yazar Fatsa ilçesine bağlı Bolaman Ticaret Meslek Lisesi'ne gelerek öğrencilere hem şiir ziyafeti verdi hem de onların meslekle ilgili sorularını cevapladı.

Ordu'dan Fatsa ilçesine bağlı Bolaman beldesindeki Ticaret Meslek Lisesi'ne gelen Rumen Yazar-Şair Carolina Ilica, Rumen Yazar-Şair Ion Dumitri, Şair Mesut Şenol, Şair-Yazar Ünal Yıldırım önce öğrencilere şiir ziyafeti sundular. Heyet daha sonra da öğrencilerin sorularını cevaplandırdılar. Programa Fatsa şair-yazar Hasan Gencay ve Bolaman Kültür Turizm Güzelleştirme Derneği Başkanı Hasan Tekyıldız da katıldı. Fatsalı şair-yazar Hasan Gencay da program listesinde adı geçmemesine rağmen platforma davet edilerek bir şiirini öğrencilerle paylaştı.

Ordu Edebiyat Festival Danışmanı Mesut Şenol, düzenlenen etkinlikle ilgili 3 yıldır Ordu Edebiyat Festivali'nin danışmanlık görevini yürüttüğünü belirterek, "Bu festival programı kapsamında gerek Ordu'da gerek Ordu çevresindeki yerleşim yerlerinde ilköğretim okullarına ve liselere festivale gelen yerli yabancı yazar ve şairleri götürüyoruz. Buradaki amaç hem gelen şair ve yazarlarımızın öğrencilerimizle, öğretmenlerimizle tanışması ama daha önemlisi öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin dünya edebiyatında, Türk edebiyatında yeri olan yerel, ulusal ve uluslar arası çaptaki yazarları, şairleri tanımaları. 3 yıldır bu etkinlik yapılıyor ve çok ilginç geçiyor" dedi.

Bolaman Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Murat Varıcı da programın sonun şair ve yazarlara okullarına geldikleri için teşekkür etti ve öğrencilerle birlikte etkinlikten büyük keyif aldıklarını söyledi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yabancı Şairlerden Öğrencilere Şiir Ziyafeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement