Yalova'ya Eğitim Kompleksi - Son Dakika
Yerel

Yalova'ya Eğitim Kompleksi

Yalova\'ya Eğitim Kompleksi

Yalova Anadolu Lisesi Eğitim Kompleksi'nin temeli törenle atıldı.2011 yılı yatırım programına alınan Yalova Anadolu Lisesi Eğitim Kompleksi'nin temeli Samanlı köyünde düzenlenen törenle atıldı.16 dönüm üzerine kurulacak komplekste 16 derslik, 200...

14.06.2013 13:22

Yalova Anadolu Lisesi Eğitim Kompleksi'nin temeli törenle atıldı.

2011 yılı yatırım programına alınan Yalova Anadolu Lisesi Eğitim Kompleksi'nin temeli Samanlı köyünde düzenlenen törenle atıldı. 16 dönüm üzerine kurulacak komplekste 16 derslik, 200 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu ile spor salonu bulunuyor. Yalova'nın en önemli eğitim yatırımı olarak gösterilen kompleksin temel atma törenine Yalova Valisi Esengül Civelek, Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Termal Kaymakamı Selami Işık, Yalova Belediye Başkan Vekili Kasım Avar, Milli Eğitim Müdür Vekili Baki Yükseler ile çok sayıda davetli katıldı.

Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Kalyon, ilde 19 eğitim yatırımı bulunduğunu, bunların bir an önce hizmete girmesi için de çalışmaların hızla sürdüğünü söyledi.

Milletvekili Temel Coşkun ise konuşmasında, "Bu okulumuzun bir an önce hizmete girmesini bekliyoruz. Yalova her alanda, bilhassa eğitim yatırımları anlamında tam bir şantiye gibi. Eğitim anlamında ne eksik görürsek hemen gereğini yapmaya gayret gösteriyoruz. Bugün ilimizin başarılı bir okuluna yakışacak binanın temelini atıyoruz" dedi.

Bazı çevrelerin sürekli eleştirdiğine dikkat çeken Coşkun, "Bu yatırımı da gündeme getirdiğimizde birileri bizi eleştirdi. Ama bugün tenkit edenler burada değil. Zaten onlar hiçbir iyi işte ortada yok. Yapılan yatırımları görmezden gelmek kimseye bir şey kazandırmaz. Görünen o ki birileri gerek ülkemizin ve gerekse ilimizin gelişmesinden rahatsız" diye konuştu.

Yalova Valisi Esengül Civelek ise, "Ben her temel atmada ülkemize bir hizmet daha kazandıracak olmanın coşkusunu ve heyecanını yaşarım. 2011 yılı yatırım programına alınan Anadolu Öğretmen Lisesi Eğitim Kompleksi'nin temel atma töreninde de aynı coşkuyu yaşıyorum. Bu okul kelimenin tam anlamıyla mükemmel olacak. Unutulmamalıdır ki bizler gençlerimizin eğitimine yatırım yaparak geleceğimizi inşa ediyoruz. Bu okulumuzdan yetişecek olan öğrencilerimiz ülkemizin güzide üniversitelerinde eğitim aldıktan sonra ülkemizin yönetiminde söz sahibi olacaklar" dedi.

Konuşmaların ardından temele ilk harç atıldı. Okulun 2014 yılının Şubat ayına yetiştirilerek 2013/2014 yılının ikinci yarısında eğitime açılması hedefleniyor. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yalova'ya Eğitim Kompleksi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement