Viranşehir'de Yeni Tesisler Sığınmacı Almaya Başladı - Son Dakika
Yerel

Viranşehir'de Yeni Tesisler Sığınmacı Almaya Başladı

Viranşehir\'de Yeni Tesisler Sığınmacı Almaya Başladı

Nisan 2013'te yapımına başlanan ve kısa bir süre sonra yapımı tamamlanan AFAD Viranşehir Konaklama Tesisleri, sığınmacı kabulüne başladı.

11.12.2013 12:56  Güncelleme: 12:54

Tesislerdeki çalışmaların tamamlanması ile birlikte 250-300kişilik gruplardan oluşan bin 90 kişilik ilk kafile çadır kente yerleştirildi. Çoğu kadın ve çocuklardan oluşan kafile kayıtlarının yapılmasının ardından çadırlarına gönderildi.

Viranşehir Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan, İlçe Jandarma Komutanı Tuncay Kaplan, İlçe Emniyet Müdürü Fahri Vardal, Viranşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Sedat Sayılır ve İl AFAD Müdürü Mahmut Sönmez'den oluşan heyet kampı gezerek gelen Suriyeli sığınmacıları ziyaret etti. Sığınmacı aileleri tek tek ziyaret eden Kaymakam Kotan, ailelerin ihtiyaçlarını ve sorunlarını dinledi.

Kaymakam Kotan ziyaretleri sırasında yaptığı açıklamada "AFAD Viranşehir Konaklama Tesislerinin yapım işine 2013'ün Nisan ayında başladık. Hızlı bir şekilde yapımı bitirdiğimiz çadır kent uzun bir süredir misafirlerini bekliyordu. 1090 kişilik sığınmacı sayısı yeni gelecek sığınmacılar ile artacaktır. 20 bin kişilik kapasiteli çadır kentin dolmasını bekliyoruz. Görüştüğümüz ailelerin ihtiyaçlarını belirlemeye çalıştık. Kayıt altına alınan Suriyeli kardeşlerimiz daha sonra sağlık taramasından geçti. Hasta olan sığınmacılar çadır kentteki hastanede tedavi ediliyor. Burada hazır bulunan ambulansımız var. Durumu ağır olanları ilçedeki hastaneye sevk edeceğiz. Sığınmacıların ısınmalarını sağlamak için her çadıra bir elektrikli soba koyduk. Gelen sığınmacılara 3 öğün sıcak yemek verilecektir. AFAD ve Kızılay ile koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Sığınmacı sayısının artmasını bekliyoruz. Gelen Suriyeli Sığınmacılar rahat etmeleri için her türlü tedbir alınmış durumdadır" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Viranşehir'de Yeni Tesisler Sığınmacı Almaya Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement