Yenipazar'da Alevler Yeniden Yükseldi - Son Dakika
Yerel

Yenipazar'da Alevler Yeniden Yükseldi

Yenipazar\'da Alevler Yeniden Yükseldi

Aydın'ın Yenipazar ilçesinde bir süre önce kısmen kontrol altına alınan yangın, şiddetli rüzgarın etkisiyle büyümeye başladı.

26.07.2013 17:22

Aydın'ın Yenipazar ilçesinde bir süre önce kısmen kontrol altına alınan yangın, şiddetli rüzgarın etkisiyle büyümeye başladı. Yön değiştirerek yerleşim alanlarına doğru ilerleyen yangında şuana kadar yaklaşık 100 hektar alan zarar gördü.

Yenipazar'a bağlı Donduran köyünün üst kısmındaki ormanlık alanda saat 12.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan orman yangını saat 15.30 sıralarında kısmen kontrol altına alınmasının ardından şiddetli rüzgarında etkisiyle yeniden alevlendi. Yön değiştirerek ilerleyen ve daha önce Sarısu Mahallesi'nin tahliye edildiği yangın tekrar şiddetlenmesinin ardından Karaçakal köyündeki yerleşim alanlarına doğru ilerlemeye başladı.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 4 adet helikopter, 1 adet yangın söndürme uçağı, Aydın ve Nazilli Orman İşletme Müdürlüklerinde görevli çok sayıda arazöz ve yer söndürme ekipleriyle civar belediye itfaiyelerinin katıldığı söndürme çalışmalarına 2 adat yangın söndürme helikopter daha eklendi.

KÖYLÜ KADINLAR GÖZYAŞI DÖKTÜ

Arazilerinin küle dönmesini ve yangının köylerine doğru ilerlediğini gören köylü kadınlar, gözyaşlarına hakim olamadı. "Allah'ım ne olur yağmurunu gönder. Yangın bir an önce sönsün. Arazilerimizi ve evlerimizi koru" diye dua etti.

Kendisinden bölgeye takviye ekip çağırmasını isteyen köylü kadınları sakinleştirmeye çalışan Yenipazar Kaymakamı Hakan Özarslan, 2 adet daha helikopterin söndürme çalışmalarına katıldığını söyledi. Özarslan, şiddetli rüzgarında etkisiyle yön değiştirerek yerleşim alanlarına doğru ilerleyen yangında şuana kadar yaklaşık 100 hektar alanın zarar gördüğünü belirtti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yenipazar'da Alevler Yeniden Yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement