Ürün: Türkiye'de Darbe Yapan Kesim Değişti - Son Dakika
Yerel

Ürün: Türkiye'de Darbe Yapan Kesim Değişti

Ürün: Türkiye\'de Darbe Yapan Kesim Değişti

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Türkiye'de darbeleri artık askeri bürokratların yapmadığını darbe yapan kesimin değiştiğini bildirdi.

10.02.2014 18:35  Güncelleme: 11:39

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, seçim bürosu açılışlarında yaptığı konuşmada, Türkiye'de bir zamanlar darbeleri askeri bürokratların yaptığını fakat gelinen noktada darbe yapan kesimin değiştiğini bildirdi.

Türkiye'nin darbelerle ve muhtıralarla gerek ekonomik gerekse insani anlamda büyük zararlar görmüş bir ülke olduğunu belirten Ürün, şunları kaydetti:

"Türkiye'de yapılan her darbe organize edilmiş işlerdir. Bu organize işler maalesef bu ülkeyi her defasında 30-40 sene geriye götürmüş, bu ülkenin analarını ağlatmıştır. 80 sonrasında ise aynı şer odağı Türklerle Kürtler'i birbirine kırdırtmıştır. Kürtler'e sizi asimile ediyorlar, sizi yok sayıyorlar diye aynı biçimde Türklere de bu Kürtler ayrılıkçı diye propaganda yapmıştır. Sonucunda bu ülkede yaşayan insanlar birbirini vurmuş ve öldürmüştür. Sonuç olarak 30 binden fazla insan hayatını kaybetmiştir. Milyarlarca dolara mal olan bu çatışma organize edilmiş bir operasyondur. Binlerce yıldır Türklerle beraber yaşayan Kürtler Lozan'da da azınlık sayılmamış bu ülkenin asli unsuru olarak kabul edilmiştir. Yıllardır süren bu kavga çok özel ve organize bir iştir. Hiç kimseye doğmadan önce hiç kimse nerede, hangi anne babadan doğmak gibi bir seçenek sorulmamıştır."

Konuşmaların ardından, seçim bürolarının açılışı, Ürün, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, belde belediye başkan adayları tarafından gerçekleştirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ürün: Türkiye'de Darbe Yapan Kesim Değişti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement