Yerköy'de "Gönül Elçileri" Projesi Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Yerköy'de "Gönül Elçileri" Projesi Anlatıldı

Yerköy\'de "Gönül Elçileri" Projesi Anlatıldı

Yerköy'de, "Gönül Elçileri Projesi" ve bu projenin ilk aşaması olan "Koruyucu Aile Projesi" kapsamında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

28.02.2013 16:28  Güncelleme: 16:29

Yerköy'de, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatılan "Gönül Elçileri Projesi" ve bu projenin ilk aşaması olan "Koruyucu Aile Projesi" kapsamında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Yerköy Öğretmen Evinden

düzenlenen "Gönül Elçileri" projesi tanıtımına Yerköy İlçe Kaymakamı Bayram Gale, Yerköy Belediye Başkan Yardımcısı Ali Haleplioğlu, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Cibelek, İlçe Jandarma Komutanı M. Deniz Işıklar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, Yerköy Toplum Sağlığı Başkanı Dr. Ali Alparslan Uyar, Yerköy Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Şube Müdürü İsmail Bayık, İlçe Özel İdare Müdürü Veysel Koçak katıldı.

Yerköy İlçe Kaymakamı Bayram Gale, Gönül Erçileri Projesi'nin Türk milletinin asırlardan beri yaptığı hizmetin şeklinin, yasal duruma ve takibe kavuşturulmasıyla ilgili bir işlem olduğunu söyledi. "Koruyucu Aile Projesi" güzel bir proje olduğunu ve bunu kamuoyuna duyurulmasının ve desteklenmesinin son derece önemli olduğunu ifade eden Gale, "Çocuklar için ev ortamı, onların yetişmesinde ve geleceğe hazırlanılmasında önemlidir. Gönül elçisi olmamın çıkış noktası, kimsesizlere sahip çıkmaktır. Kimsesizlere ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmek bizlerin geleneğinde vardır. Proje kapsamında koruyucu aileler bulmalıyız ve çocuklarımızın bu aile ortamına yerleşmesini ağlamalıyız. Koruyucu aile projesini başarıyla tamamlamak istiyoruz. Bu konuda bize destek vereceğinize yürekten inanıyoruz. Masum yüreklerin, kocaman ailelerde yaşamak en büyük hayalleridir" dedi.

Gale'nin konuşması sonrasında, Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcıları Musa Saydam ve Mehmet Cemil Erkan, slayt eşliğinde tanıtımı ve proje hakkında katılımcılara bilgi verdi. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yerköy'de 'Gönül Elçileri' Projesi Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement