Yozgat'ta Trafik Eğitim Semineri Verildi - Son Dakika
Yerel

Yozgat'ta Trafik Eğitim Semineri Verildi

Yozgat\'ta Trafik Eğitim Semineri Verildi

Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü tarafından organize edilen Trafik Eğitim Semineri, Yozgat Belediyesi Bilal Şahin Kültür ve Gençlik Merkezi Konferans Salonunda yapıldı.

29.01.2014 17:04

Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü tarafından organize edilen Trafik Eğitim Semineri, Yozgat Belediyesi Bilal Şahin Kültür ve Gençlik Merkezi Konferans Salonunda yapıldı.

Trafikte olası can ve mal kayıplarını önlemek amacıyla emniyet personeli ve tüm kamu kurum ve kuruluş personelinde de trafik bilincinin oluşturulması amacıyla düzenlenen konferansa Vali Vekili Kemal Şahin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Recep Yalçınkaya, İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Fazlı Öcal, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık ile kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri katıldı.

Programda bir konuşma yapan Vali Vekili Kemal Şahin, alınacak küçük tedbirlerin ihmal edilmesi neticesinde pek çok kazanın meydana geldiğini ve maalesef ki bu kazalarda çok sayıda insanımızın hayatını kaybettiğini söyledi.

Emniyet, jandarma ve ilgili diğer kurum ve kuruluşlar vasıtasıyla trafik konusunda çalışmaların devam ettiğini ve buna bağlı olarak ta gün geçtikçe insanların bilinçlenmesinin arttığını dile getiren Şahin, "Yapılan tüm çalışmalara rağmen trafik kazalarını bir türlü engelleyemiyoruz, bu da bizlere gösteriyor ki daha alacak çok yolumuz var. Bu konuda düzenlenen bu seminerin ilimiz açısından faydalı olacağına inandığımı belirtirken tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Yapılan araştırmalar bizlere gösteriyor ki trafik kazalarında en büyük etken insan unsuru. İnsanımız trafikte ne kadar eğitimli ve bilinçli olursa kazalarında o oranda azalacağına inanıyorum" dedi.

Yapılan konuşmalarının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Daire Başkanlığında görevli Komiser Mehmet Yüce "Trafik Kazaları ve Zararlı Sonuçlarının Önlenmesi" konulu bir seminer verdi.

Programın son bölümünde ise bir trafik kazası neticesinde tekerlekli sandalyeye mahkum olan Kayserili İş Adamı Kadir Can, kaza öncesi ve sonrasında yaşananları, hayatında meydana gelen değişiklikleri ve zorlukları anlatarak, trafik kurallarına uymanın önemine dikkat çekti. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yozgat'ta Trafik Eğitim Semineri Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement