Yrd. Doç. Dr. Uğur Atan'dan Resim Sergisi - Son Dakika
Yerel

Yrd. Doç. Dr. Uğur Atan'dan Resim Sergisi

Yrd. Doç. Dr. Uğur Atan\'dan Resim Sergisi

Konya Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr.Uğur Atan, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu'nda eserlerini sergiledi.

06.03.2013 11:50

Konya Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Uğur Atan, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu'nda eserlerini sergiledi.

DPÜ GSF Grafik Bölümü'nün organize ettiği serginin açılışını Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Kaan Erarslan, Dekan Prof.Dr. Mustafa Aslan ile birlikte açan Yrd.Doç.Dr.Uğur Atan, sergiyi ziyaret edenlere eserleri ile ilgili bilgiler verdi.

32 eserin yer aldığı ve yoğun bir ilgiyle izlenen sergiye, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Mustafa Arslan, Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Mahmut Ayhan ve Doç. Dr. Levent Mercin ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Grafik Bölüm Başkanı Levent Mercin, sema törenleri esnasında sanatçının çizdiği desenlerin grafiksel bir yaklaşımla yorumlandıktan sonra baskı tekniğiyle üretilmesinden oluşturulmuş eserlerin, "Yerelden evrensele" sanat anlayışını yansıttığını belirtti.

"Kökeninde yerel olmayan hiçbir değer evrensel olamaz" ifadelerini kullanan Mercin, bir ülkenin sanat ve tasarım kültürünün dünya arenasında söz sahibi olabilmesinin temelinde yatan gerçeğin bu olduğunu belirterek, "Mevlana" temalı serginin bu anlamda örnek olduğunu söyledi.

(EFE)

06.03.2013 11: 30: 25

TSI

NNNN - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yrd. Doç. Dr. Uğur Atan'dan Resim Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement