Yüksekova'ya Myo Açma Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Yüksekova'ya Myo Açma Çalışmaları

Yüksekova\'ya Myo Açma Çalışmaları

Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ebubekir Ceylan, ilçede kurulması planlanan meslek yüksek okulu için bir dizi ziyarette bulundu.

06.01.2013 13:19

Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, ilçede kurulması planlanan meslek yüksek okulu için bir dizi ziyarette bulundu.

Rektör Ceylan, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Nuri Bodur ve Hakkari Üniversitesi Genel Sekreteri Kerim Akar, ilçedeki sivil toplum kuruşları temsilcileriyle bir araya geldi.

STK'larla ilçede kurulacak MYO için fikir alışverişinde bulunan Ceylan, ardından Kaymakam Yasin Tikdağ, Belediye Başkanı Ercan Bora ve yardımcıları Behice Karay, Hüsnü Beşer ile görüşerek, MYO için destek istedi.

Rektör Ceylan, ziyaretlerin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 ay önce üniversiteye rektör olarak atandığını ve Yüksekova'ya ilk defa geldiğini söyledi.

Hakkari'de bulunan Yüksekova MYO'nun, Yüksekova'ya taşınması için yapacakları çalışmaları görüşmek üzere ilçeye geldiklerini kaydeden Rektör Ceylan, "Yüksekova oldukça gelişmiş bir yer. Zaten nüfusu itibariyle de bunu görebiliyoruz. Tabi Yüksekova'nın il olması konusu siyasi iradenin karar vereceği bir karar. Ama böyle bir yönde karar çıkarsa, biz bunu seve seve destekleriz. Çünkü Yüksekova il olma kapasitesi olan bir yer. Çok rahat bir şekilde il olabilir ve bunu kaldırabilir" dedi.

Yüksekova'da yaptıkları görüşmelerde kendilerine büyük destek verildiğini belirten Ceylan, Yüksekova'da inşa edilecek Yüksekova MYO için çalışmaların şimdiden başladığını bildirdi.

Ceylan, şunları aktardı:

"Öğrencilerimiz Hakkari'de eğitimlerini sürdürmekte. Yüksekova MYO'da eğitim gören 191 öğrencimiz var. MYO'yu Yüksekova'ya taşımayı planlıyoruz. Bu amaçla buraya geldik. Burada halihazırda bir yerleşkemiz yok. Ama arazimiz var. En azında bu arazide yapılandırmamızı tamamlamak istiyoruz. Geçici de olsa bir okul temin etmeye çalışıyoruz. Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğü ile de yazışmalarımız sürüyor. Arazilerimizde yapılandırmaya başlayacağız."

Muhabir: Mesut Varol

Yayıncı: Berin Arslan Çetin - HAKKARİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yüksekova'ya Myo Açma Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement