Zkü Rektörü: Öğretim Üyeleri Göçmen Kuşlar Gibi - Son Dakika
Yerel

Zkü Rektörü: Öğretim Üyeleri Göçmen Kuşlar Gibi

Zkü Rektörü: Öğretim Üyeleri Göçmen Kuşlar Gibi

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'ndeki ZKÜ Ereğli Eğitim Fakültesi'nde, 'Bir sınıf da senin olsun' kampanyası kapsamında sivil toplum örgütlerinin desteğiyle yaptırılan 14 sınıf törenle açıldı.

14.05.2011 16:44

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'ndeki ZKÜ Ereğli Eğitim Fakültesi'nde, 'Bir sınıf da senin olsun' kampanyası kapsamında sivil toplum örgütlerinin desteğiyle onarımı ve tefrişatı yaptırılan 14 sınıf törenle açıldı. Törene, Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Ali Sadi Ünsal, darie müdürleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem, ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer'den, üniversite bünyesindeki Denizcilik Yüksekokulu'nun fakülte olmasını istedi. Prof. Dr. Özer ise, öğretim üyesi sorununun çözülmesi halinde bunun gerçekleştirilebileceğini söyledi. Kadroyla ilgili bir sıkıntılarının bulunmadığını, ancak Türkiye'de öğretim üyesi bulmakta çok büyük sıkıntılar yaşadıkların belirten Prof. Dr. Özer, şöyle konuştu:

"Türkiye'de üniversite sayısı sürekli artıyor. Ama doktoralı öğrenci sayımız bir türlü artmıyor. Öğretim üyeleri aslında şu anda göçmen kuşlar gibi. Her yeni açılan üniversite demek, potansiyel olarak mevcut öğretim elemanlarını elde tutmak için ekstra çaba sarfetmeniz anlamına geliyor. Çünkü bir şekilde özel koşullarla o öğretim üyeleri başka üniversitelere gidiyor. Onun için yönetim olarak mevcut öğretim üyelerini elimizde tutmanın yanında, yeni öğretim elemanlarıyla üniversitemizi güçlendirmek durumundayız. "

Konuşmaların ardından, 1997'de hayırsever işadamı Kadri Yılmaz tarafından yaptırılan Ereğli Eğitim Fakültesi'ndeki 27 sınıftan 14'ünün onarımının yanında, öğrenciler için koltuk, projeksiyon cihazı, ses düzeni gibi düzenlemeleri yaptıran sivil toplum örgütlerinin temsilcilerine plaket verildi. Sınıflardan birini, zihinsel engelli oğlu 19 yaşındaki Baturay Koç anısına yaptıran işadamı Esat Koç ve eşi Oya Koç'a plaketlerini Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar verdi. Törenin ardından kurdele kesilerek sınıfların açılışı yapıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Zkü Rektörü: Öğretim Üyeleri Göçmen Kuşlar Gibi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement