Zonguldak'ta Turizm Haftası Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Zonguldak'ta Turizm Haftası Kutlandı

Zonguldak\'ta Turizm Haftası Kutlandı

Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Zonguldak Valiliği önünde tören düzenlendi.

15.04.2013 13:27

Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Zonguldak Valiliği önünde tören düzenlendi.

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Zonguldak Atatürk Anıt'ına Zonguldak Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap tarafından çelenk konumu gerçekleştirildi.

Törene, Zonguldak Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Zülfikar Uçar, Zonguldak Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Coşkun, SGK İl Müdürü Kamuran Ören, turizm müdürlüğü çalışanları ve öğrenciler katıldı.

Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan Zonguldak Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap, "İnsanların sürekli yaşadıkları yer dışında yaptıkları seyahatler ve gittikleri yerlerde geçici konaklamalarından doğan ihtiyaçlarının karşılanması ile ilgili faaliyetler turizm olarak tanımlanmaktadır. Turizm uluslararası ölçekte yatırımları ve iş hacmini geliştiren, gelir yapan, döviz sağlayan, yeni istihdam alanları açan, sosyal ve kültürel hayatı etkileyen, siyasal bakımdan da önemli toplumsal ve insancıl fonksiyonların gerçekleştiren bir nitelik kazanmıştır. Kalkınma, zenginleşme, daha fazla gelir ve refah, ülkemizin kaynaklarının ve potansiyelinin iyi ve doğru olarak kullanılması ve iyi yetişmiş insan gücünün hazırlanmasına bağlıdır. Ülkemiz yüksek bir potansiyele sahiptir. Turizm sektörümüz hızla gelişmekte ve çeşitlenmektedir. Türkiye, Avrupa pazarında yüzde 3 gibi önemli bir paya sahiptir. Turizm gelirleri ihracat gelirlerinin yüzde 20'ni aşmıştır. Bu bağlamda ilimizi de değerlendirilmeye alındığında özellikle son yıllarda artan turizm yatırım ve girişimleriyle ülkemiz paralelinde bir ivmeye sahip olduğu gözlenecektir. İnsanların kentsel sıkışıklık ve stresten uzaklaşma eğilimi Zonguldak gibi doğal ve kültürel zenginlikler konusunda cömert olan destinasyonların her yıl daha da artan bir şekilde önem kazandığını göstermektedir. Bu önem kamu ve özel sektör tarafından yaşama geçirilen tanıtım, eğitim ve yatırım süreçleri ile daha da çarpıcı bir biçim kazanmış ve ilin iktisadi gelişiminde belirleyici bir nokta olma durumuna gelmiştir. İlimizin turizm alanında kendini göstermesi, sektörün altyapısını oluşturan kamu yatırımları ile olduğu kadar üstyapıyı oluşturan özel sektör yatırımları ile mümkün olabilecektir. Bizler de, Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak, turizme gönül veren herkese kucak açmayı ve destek vermeyi sürdüreceğiz. Bu düşüncelerle bu yıl 37. kutladığımız Turizm Haftası çerçevesinde gerçekleştirilecek olan faaliyetlerin ilimize ve ülkemize yararlı olmasını diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından, Anadolu Folklor Vakfı tarafından Zonguldak yöresi halk oyunları sergilendi. Törende, yağmur nedeniyle öğrenciler Valilik binasının altında bekledi. Protokol ise yağmur altında töreni gerçekleştirdi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zonguldak'ta Turizm Haftası Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement