Apple'da Bir Devrin Sonu - Son Dakika
Yüksek Teknoloji

Apple'da Bir Devrin Sonu

Apple\'da Bir Devrin Sonu

Apple 27 yıldan sonra Jony Ive ile yollarını ayırdı Haziran ayından beri bu ayrılık söylentileri kulaktan kulağa dolansa bile Apple tarafından resmi bir açıklama veya onay gelmediği için bu ayrılığın olmayacağı da düşünülmeye başlanmıştı. 1992 yılından beri Apple'ın dizayn departmanında çalışan Ive, 96 senesi itibariyle de bu departmanın başı olarak görev alıyordu.

29.11.2019 12:41

Apple 27 yıldan sonra Jony Ive ile yollarını ayırdı

Haziran ayından beri bu ayrılık söylentileri kulaktan kulağa dolansa bile Apple tarafından resmi bir açıklama veya onay gelmediği için bu ayrılığın olmayacağı da düşünülmeye başlanmıştı.

Apple'da Bir Devrin Sonu

1992 yılından beri Apple'ın dizayn departmanında çalışan Ive, 96 senesi itibariyle de bu departmanın başı olarak görev alıyordu. Bu ayrılığın gündeme bu şekilde düşmesinin en önemli sebeplerinden biri bunca senelik bir çalışanının ayrılıyor olması. Diğer neden ise Apple için çok önemli olan dizayn departmanının başındaki yöneticinin ayrılıyor olması.

Apple'da Bir Devrin Sonu

Jony Ive iPhone, iMac, iPod gibi bir çok önemli ürün kategorisinin tasarımlarıyla Apple'ın başarısına büyük katkı sağlayan isimlerden biri. Bu ayrılığa ek olarak Jony Ive'ın bir tasarım şirketi kuracağı ve Apple ile bu şirket üzerinden çalışmaya devam edeceği gibi söylentiler de konuşuluyor. Bu şekilde bir geçiş bile gerçekleşse bu direk olarak Apple'ın ürün dizaynları üzerinde radikal bir etkiye sahip olacaktır.

Apple'da Bir Devrin Sonu

Apple için yeni bir dönem bugün itibariyle başlıyor çünkü tasarım ekibi artık Jony Ive'dan bağımsız olarak yeni ürün dizayn çalışmaları yapıyor olacak. Bu ayrılığın Apple için iyi mi yoksa hayal kırıklığı mı olduğunu ise ancak tanıtacağı yeni ürünlerin tasarımlarını gördükten sonra söylemek mümkün olacak.

Kaynak: Yüksek Teknoloji

Son Dakika Yüksek Teknoloji Apple'da Bir Devrin Sonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement