8 Kişinin Öldüğü Hastanede Yangın Bu Defa Ucuz Atlatıldı - Son Dakika
3. Sayfa

8 Kişinin Öldüğü Hastanede Yangın Bu Defa Ucuz Atlatıldı

8 kişinin öldüğü hastanede yangın bu defa ucuz atlatıldı MR odasında çıkan yangın büyümeden söndürülürken, duman ve kimyasal tozdan etkilenen hastalar başka bölümlere sevk edildi Otomatik yangın söndürme sistemi sayesinde bir saat içinde hastanede hizmetler normale döndüBURSA - Bursa'da...

02.02.2018 20:14

8 kişinin öldüğü hastanede yangın bu defa ucuz atlatıldı

MR odasında çıkan yangın büyümeden söndürülürken, duman ve kimyasal tozdan etkilenen hastalar başka bölümlere sevk edildi

Otomatik yangın söndürme sistemi sayesinde bir saat içinde hastanede hizmetler normale döndü

BURSA - Bursa'da 2009 yılında 8 kişinin hayatını kaybettiği Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi'nde akşam saatlerinde çıkan yangın bu defa ucuz atlatıldı. Otomatik yangın söndürme sistemi sayesinde yangın kısa sürede söndürüldü. Söndürme kimyasalından etkilenen acildeki hastalar 112 ekiplerince başka bölümlere nakledildi. Yaşanan paniğin ve yangına müdahalenin ardından bir saat içinde hastanede hizmet tekrar normale döndü.

Edinilen bilgiye göre, 26 Mayıs 2009 tarihinde çıkan yangındaki 8 kişinin hayatını kaybettiği Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi'nin eksi ikinci katındaki MR odasında yangın çıktı.18.45 sıralarında panodan sıçrayan kıvılcımdan kaynaklandığı öğrenilen yangın paniğe neden oldu. Otomatik yangın söndürme sistemi hemen devreye girerken, yangın kısa sürede söndürüldü.

Bu esnada acil serviste yeşil ve kırmızı alanda tedavi olmayı bekleyen hastalar, yangın söndürme kimyasalından etkilendi. Olay yerine gelen 112 ekipleri, etkilenen hastaları ambulanslarla aynı hastanenin diğer bölümlerine nakletti. Yaklaşık bir saat sonra hastanedeki işleyişin normale dönmesiyle acil servis hastaları yeniden tedavi için acile getirildi.

Öte yandan, panik esnasında yoğun bakım ya da servislerde elektrik kesintisi ve tedavi aksaması olmazken, bölgeye itfaiye ve Sağlık Bakanlığı UMKE ekipleri intikal etti.

8 Kişinin Öldüğü Hastanede Yangın Bu Defa Ucuz Atlatıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3. Sayfa 8 Kişinin Öldüğü Hastanede Yangın Bu Defa Ucuz Atlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement