Ünlü isimler deprem bölgesinde - Son Dakika
3.Sayfa

Ünlü isimler deprem bölgesinde

Ünlü isimler deprem bölgesindeGAZİANTEP Cumhurbaşkanlığı iletişim başkanlığı desteğiyle oyuncu, ses sanatçısı ve futbolcularında aralarında bulunduğu 23 ünlü isim Gaziantep'in Silahiye ve Nurdağı ilçesinde depremzedelerle buluştu.

28.02.2023 23:01  Güncelleme: 23:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünlü isimler deprem bölgesinde

GAZİANTEP Cumhurbaşkanlığı iletişim başkanlığı desteğiyle oyuncu, ses sanatçısı ve futbolcularında aralarında bulunduğu 23 ünlü isim Gaziantep'in Silahiye ve Nurdağı ilçesinde depremzedelerle buluştu. Depremzede çocuklaradoyasıya eğlendiren ünlü isimler, kısa metrajlı film çekti.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından İletişim Başkanlığı desteği ile Tamer karadağlı, futbolcu, Ümit Karan, Ali Buhara Mete, İsmail Hakkı Ürün, rap sanatçısı Resul Aydemir, Gökhan Karacık, Burcu Kıratlı, Birand Tunca, Yuşa Ebrar Dursunoğlu, Uğurcan Keleş, Derda Yasir Yenal, Muhammed Emre Kaya, Muhammed Burak Haktanır, Onur Yaprakçı, Emir Rıfat Işık, Caner Otrakçı, Necati İşbilen, Musa Evren, Recep Çavdar, Emre Bulut, Mustafa Kocabey, Ümit Kantarcı ve Haluk Piyes, depremin vurduğu Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı'nda buluanan konteyner ve çadırkentleri ziyaret etti. Depremzedelerle görüşen sanatçılara sunulan imkanlar hakkında da detaylı bilgiler verild. Konteyner ve çadır kentlerde bulunanan sınıf ve etkinlik alanlarını da gezen sanatçılar, çocuklarla brilikte şatkı söyledi, resimler çizdi. Çocuklarla oyun oynayan sanatçılar, yine çocukların senaryosunu yazdığı kısa metrajlı film çekti. Daha önce televizyonda gördüğü ünlü isimlere kimi zaman sarılan hatıra fotoğrafı çektiren çocuklar ve aileleri, kimi zaman ise ünlü futbolcularla futbol oynamanın eyfini sürdü. Bir süreliğine yaşadıkları acıyı unutan çocuklardan bazıları ise gerçek isimlerini hatırlayamadığu ünlü isimlerden Tamer Karadağlı'ya "Haluk Abi", Ali Byhara Mete'ye " Akif Abi", İsmail Hakkı Ürün'e ise "komutanım" diye seslendi.

Depremzede ve çocuklarının yoğun ilgi gösterdiği sanatçılar, depremzedelerle de görüşerek, ihtiyaçları konusunda detaylı bilgiler aldı.

Kurtlar Vadisi filmi ile tanınan Diriliş Ertuğrul, Payidaht Abdülhamit gibi önemli projelerde yer alan oyuncu Ali Buhara Mete, "Burada olmaktan çok mutluyum, kardeşlerimiz ve çocuklarımızla beraberiz. Onların güzel enerjilerini alıyoruz onlar bizlere mutluluk veriyor. Böyle günlerde onların dertlerine ortağız, çok üzüldük bu yaşanan süreç içerisinde elimizden geldiğince onların yanlarında olmaya çalışıyoruz. Bir nebzede olsa elimizden geldiği kadar yaraları sarmaya gayret ediyoruz. Onlarla olmak çok güzel bu milletin bir parçası olmaktan onlardan biri olduğum için çok mutluyum. Moralleri çok iyi onlar gerçekten çok ciddi acılar ve sıkıntılar yaşamışlar. Buna rağmen bizlerden güler yüzlerini eksik etmediler' dedi.

Çocuklar Duymasın'ın Haluk karekteri ile sevilen oyuncu Tamer Karadağlı, "ülkemizin yaşamış olduğu deprem felaketinden sonra birçok insan evsiz barksız kaldı. Çok büyük bir yıkım yaşadık ve buraya gelip onlara bir nebzede olsa onlara moral olabilmek bence çok önemli, zaten psikolojik olarak bir yıkım içerisindeler en azından tanıdıkları birilerini gördükleri zaman en az birkaç saniyede olsa gülüyor olması çok önemlidir. O yüzden de Gaziantep'in İslahiye ilçesine geldik. Konteyner kente geldik aileler ve çocuklarla buluştuk ve bu durumdan çocuklar çok mutlu oldu. Defalarca bizlere teşekkür ettiler bizleri yalnız bırakmadığınız için dediler. Ama bu bizim görevimiz olduğunu düşünüyorum yıllarca televizyonlarda gördükleri için böyle bir felaketten sonra onların yanına gelip de en azından onlarla ve çocuklarıyla birkaç saat vakit geçirebiliyorsa, bu çok değerli bir şeydir. Biraz olsa da morallerini düzeltebildiysek eğer ne mutlu bizlere" şeklinde konuştu.

Oyunculardan Muhammed Emre Kaya, "Televizyonlardan izlediğimiz zamanlarda çok üzülmüştük ama buraları görünce gerçekten üzüntüden öte kelimelerle tarif edilemeyecek kadar acı bir afet olduğunu görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Sakarya Fırat Dizisi'nde "Durali Başçavuş" karekterini canlandıran ve "komutan" olarak tanınan İsmail Hakkı Ürün, "bizim için gerçekten çok hayati biz ziyarettir. İnsan yaşadığı dünyanın çoğu zaman farkına varmadan yaşıyor. Fakat o gerçeklikle burada yüzleşmek, o gerçekliği yaşamış insanlarla burada hasbihal etmek onların acısına ortak olmak çoğu şeyi değiştiriyor. İnsanların hayatlarında anlamlı olmak çok büyük bir acı ülkece yaşadığımız hatta iki ülkeyi derinden sarsan bu deprem rabbim beterinden saklasın, bir daha böyle acılar yaşatmasın" ifadelerine yer verdi.

Oyuncu Ümit Kantarcılar, "Burada birçok annemiz, babamız, kardeşimiz, yakınımız vardı. Biz İstanbul'da onlarla beraber yıkıldık. Onları görmeye geldik. Onlara bir nebzede olsa moral olabildiysek yüzlerini güldürebildiysek ne mutlu bize" dedi. Oyuncu Emir Rıfat Işık "Allah buradaki felaketi yaşayanların tüm milletin başı sağ olsun. Çocuklarla oyun oynadık onlara bir süre moral motivasyon vermeye çalıştık. Buraya bir iki gün gelmek değil asıl amacımız sürekli burada olmak ve buradaki yaraları beraber sarmaktır" ifadelerine yer verdi.

Futbolcu Ümit Karan, "Her şeyi çok iyi gördüm. Buraya gelince kelimelerle anlatamıyoruz. Yani ekranda olduğu ve göründüğü gibi değildir. Burası gerçekten büyük bir felaket yaşıyor. Binaların çoğu depreme maruz kalmış aileleri çocukları görüyoruz. Buraya gelince çok üzülüyorum burada konuşmak için kelime bulamıyorum. Çünkü İstanbul'da televizyonda izlerken aynı duyguyu paylaşamıyorum. Mesela İstanbul'a bir günlüğüne gittim, bütün kalbim burada kaldı. Mecbur tekrardan geri döndüm. Burayı bırakıp gitmek istemiyorum, unutmamamız ve unutturmamamız lazım. Biz bunları göstermek ve hatırlatmak zorundayız" diye konuştu.

Ünlü isimler deprem bölgesinde
Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement