İnternet Çekmeyen Köyde Ödevlerini Çatıda Araştırıyorlar - Son Dakika
3.Sayfa

İnternet Çekmeyen Köyde Ödevlerini Çatıda Araştırıyorlar

İnternet Çekmeyen Köyde Ödevlerini Çatıda Araştırıyorlar

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Ağcın Köyü'nde yaşayan öğrenciler internetin güçlükle çektiği köylerinde ödevlerini araştırabilmek için çatılara çıkmak zorunda kalıyor.

25.04.2016 13:46  Güncelleme: 15:33

Yozgat'ın Sorgun'a 15 kilometre mesafedeki Ağcın Köyü'nde yaşayan ve küçük yaşta babalarını kaybeden iki kardeş, öğretmenlerinin verdiği ödevlerini internet araştırabilmek için evlerinin bitişiğinde bulunan tandırlığın çatısına çıkıp, ödev araştırmaya çalışıyorlar.

30 HANELİK KÖY

30 hanelik köyde anneleriyle birlikte yaşayan ve taşımalı eğitim gören 7. sınıf öğrencisi Musa Yılmaz ve 2.sınıf öğrencisi kardeşi Satı Nur Yılmaz, her gün evlerinin bitişinde bulunan tandırlığın çatısına çıkarak ödevlerinin araştırıyorlar.

BAZ İSTASYONU İSTİYORLAR

İnternetin zor çektiğini, bu yüzden çatıya çıkarak ödevlerini araştırmaya çalıştıklarını söyleyen Musa Yılmaz, "İnternet başka bir yerde çekmiyor. Biz de mebburen buraya çıkıp ödevlerimizi yapmaya çalışıyoruz. Yetkililerimiz eğer köyümüze bir baz istasyonu kurarlarsa, bizi çok memnun ederler. Böylelikle çatılara çıkmaya gerek kalmadan evimizde ödevlerimizi yaparız" dediler

2.sınıf öğrencisi Satı Nur Yılmaz ise, matematik dersinden ödevi olduğunu, bu yüzden abisiyle birlikte ödev araştırdıklarını söyledi



Kaynak: DHA

Son Dakika 3.Sayfa İnternet Çekmeyen Köyde Ödevlerini Çatıda Araştırıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement