Domuzlar İçin Gece-Gündüz Nöbet Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Domuzlar İçin Gece-Gündüz Nöbet Bekliyor

Kastamonu'nun Abana ilçesinde çiftçilik yapan Mustafa Tetik, ürettiği mısırları domuzların saldırısından korumak için tarlasında nöbet tutuyor.

07.09.2015 15:40  Güncelleme: 15:15

Kastamonu'nun Abana ilçesinde çiftçilik yapan Mustafa Tetik, ürettiği mısırları domuzların saldırısından korumak için tarlasında nöbet tutuyor. Elmaçukuru köyünde yaşayan Tetik, domuzların bölgedeki tarım arazilerine zarar vermesi üzerine Çayyanı mevkisindeki 6 dönümlük arazisine çadır kurarak, burada beklemeye başladı. Gün içinde alanın bakımını yapan Tetik, gece de tenekeyle ses çıkartıp, torpil patlatarak yaban hayvanlarını bölgeden uzaklaştırmaya çalışıyor.

Tetik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllar sonra köyünde tarımla uğraşmaya başladığını ancak, domuzların kendilerini tedirgin ettiğini söyledi. Tarlanın ormana yakın olmasından dolayı önlem almak zorunda kaldıklarını anlatan Tetik, "Köye inen domuzlar, hemen herkesin mahsulüne zarar verdi. Bahçemizin üstü ormanlık, dolayısıyla yaban hayvanları açısından riski yüksek. Şu an köyün zarar görmeyen tek bahçesi, bizim tarlamız. Mısırlarımızın verimi de gayet iyi, hasada az bir süre kaldı. Böyle olunca çadır kurup, nöbet tutmaya başladık. Hasat tamamlanana kadar, yaklaşık 15 gün daha buradayız" şeklinde konuştu.

Tetik, nöbet nedeniyle zor günler geçirdiklerini vurgulayarak, beklemekten başka çarelerinin olmadığını kaydetti. Köy sakinlerinden Ziya Eker de her akşam nöbet tutan arkadaşına destek olmak için tarlada bir araya geldiklerini, amaçlarının yaban hayvanlarına zarar vermeden tarlayı korumak olduğunu dile getirdi.

Domuzlar İçin Gece-Gündüz Nöbet Bekliyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Domuzlar İçin Gece-Gündüz Nöbet Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Ferhat: Esas domuzlar Sınırda 0 0 Yanıtla

Advertisement