2023 Kış Deaflympics'te futsal ve curling heyecanı
Erzurum'da düzenlenen 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyat Oyunları'nda futsal ve curling müsabakaları başladı. Türkiye'nin kadın futsal takımı Almanya'ya yenilirken, erkek futsal ve curling müsabakaları ise yarın başlayacak.
- 2023 Kış Deaflympics'te futsal heyecanı başladı
ERZURUM - Erzurum'da resmi açılışı yarın yapılacak 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyat Oyunları'nda (Deaflympics) futsal müsabakaları da başladı.
Kadınlarda Türkiye, A Grubu'ndaki ilk maçında Almanya'yla karşılaştı. İlk yarıyı 4-0 geride kapatan Türkiye, salondan 8-1'lik yenilgiyle ayrıldı. Milli takım gruptaki ikinci maçında 3 Mart Pazar günü saat 10.30'da Kenya'yla karşılaşacak.
Kadınlar futsalda günün diğer maçlarında alınan sonuçlar şöyle:
A Grubu
Türkiye - Almanya: 1-8
Polonya - Büyük Britanya: 4-6
B Grubu
İrlanda- İspanya: 1-17
Curling'te heyecan sürdü
Dün başlayan curling branşında da maçlara bugün devam edildi. Karışık takımlarda bugün 8 müsabaka yapıldı. Türkiye, ikinci maçında Macaristan'a 11-0 yenildi.
Curling karışık takım kategorisinde günün sonuçları şöyle:
Türkiye - Macaristan: 0-11
Kenya - Çin: 0-2
Macaristan - Ukrayna: 5-8
Polonya - Japonya: 3-11
Güney Kore - İsviçre: 6-12
Ukrayna - İsviçre: 9-4
Güney Kore- K enya: 2-0
Çin - Polonya: 13-8
2 Mart'ta futsal ve curling var
20. Kış Deaflypics'te yarın açılış töreninin yanı sıra futsal ve curling müsabakaları yapılacak. Erkekler futsalda müsabakalar yarın başlayacak. Türkiye, saat 10.30'da İtalya'yla karşılaşacak. Curling karışık takımlarda da maçlar devam edecek. Türkiye, saat 09.00'da Çin, 14.00'te ise Güney Kore'yle mücadele edecek.