Almanya'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Protesto Eden Gazetecinin Oturma İzni Uzatılmadı

Son Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Almanya ziyareti sırasında protesto eden gazeteci Adil Yiğit'in oturma izni uzatılmadı. Yiğit, sınır dışı edilmekten tedirgin olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanAlmanya ziyareti sırasında Başbakan Angela Merkel ile yapılan ortak basın toplantısında protesto eden gazeteci Adil Yiğit'in oturma izni uzatılmadı.

SALONDAN ATILMIŞTI

Hamburg merkezli Avrupa Postası adlı bir haber portalını yöneten Yiğit, 28 Eylül'de Erdoğan'ın Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Berlin'de düzenlediği basın toplantısına 'Gazetecilere özgürlük' yazılı tişörtüyle katılmış, protestosu sonrası salondan atılmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Angela Merkel

22 OCAK'A SÜRE VERİLDİ

DW Türkçe'nin Alman haber ajansı DPA'dan aktardığına göre Yiğit, eylem sonrası bir tarihte Yabancılar Dairesi'ne gitti. Ülkede 39 yıldır yaşayan 60 yaşındaki Yiğit'in, 22 Ocak 2019'a kadar Almanya'yı terk etmesi istendi.

''EYLEMLE BAĞLANTILI''

Oturma izninin uzatılmamasının nedeninin eylem olduğunu düşündüğünü belirten gazeteci, "Bununla bağlantılı. Başka bir şey olamaz" dedi. Yiğit, Hamburg'daki Yabancılar Dairesi'nin buna bir çözüm bulacağı konusunda söz verdiğini de dile getirdi. Gazeteci, sınır dışı edilmekten endişe duyduğunu, Türkiye'deki gazetecilerin susturulduğunu ifade etti.

Adil Yiğit