"Ambulans Geç Geldi" Haberlerine Sağlık Bakanlığı'ndan Yanıt

Son Güncelleme:

Kaza sonucu hayatını kaybeden Sabah gazetesi muhabiri Erkan Koyuncu için çağrılan ambulansın olay yerine geç geldiği haberlerinin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Geçtiğimiz günlerde Sabah gazetesi Galatasaray muhabiri Erkan Koyuncu, tesislerin orada geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybetmişti. Basında, ambulansın olay yerine 45 dakika geç geldiğine dair haberler yer almıştı. Sağlık Bakanlığı bu haberlere yanıt verdi ve "Gerçeği yansıtmıyor." dedi.

BAKANLIK: AMBULANS 12 DAKİKADA ULAŞMIŞTIR

Açıklamada, kayıtların incelenmesi sonucu, İstanbul Komuta Kontrol Merkezi'ne 09.44'de vaka çağrısının geldiği ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"Bugün bazı basın ve yayın organlarında yer alan, Sabah Gazetesi foto muhabiri Erkan Koyuncu'nun Galatasaray'ın Florya Metin Oktay Tesisleri önünde geçirdiği kaza sonucu, ambulansın olay yerine 45 dakika geç geldiği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır.

Ambulansımızın 09.56'da (12 dakika) olay yerine ulaştığı tespit edilmiştir. Sayın Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun da Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret ettiği foto muhabiri Erkan Koyuncu, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz."

Kaynak: Haberler.Com