Ankara'daki Kanlı Saldırının Biri Kadın 2 Canlı Bombayla Yapıldığı Kesinleşti

Son Güncelleme:

95 kişinin öldüğü, yüzlerce kişinin de yaralandığı kanlı saldırıyı 2 canlı bombanın gerçekleştirdiği netleşti. Bombalardan birinin kadın olduğu öne sürüldü.

Ankara'da dün, cumhuriyet tarihinin en büyük terör saldırısı gerçekleştirildi. "Emek, barış, demokrasi" mitinginin yapılacağı tren garı kavşağında gerçekleştirilen canlı bombalı saldırıda 95 kişi yaşamını yitirdi, yüzlerce kişi de yaralandı. Kanlı saldırıyı 2 canlı bombanın gerçekleştirdiği kesinleşti. İki canlı bombadan birinin de kadın olduğu tespit öne sürüldü.

Ancak, Başbakan Davutoğlu ile bugün bir araya gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, toplantı sonrası yaptığı açıklamada canlı bombaların erkek olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, "Bazı ayrıntılar verildi ama, bunu kamuoyu ile paylaşmak doğru değil. İki canlı bomba, ikisi de erkek olduğu söylendi. Örgüt ismi verilmedi." dedi.

HER ŞEY TEK TEK İNCELENİYOR

Adli Tıp uzmanları, cesetlerin kimlere ait olduğunu belirlemek için DNA çalışmalarını yürütüyor. Savcılığın talimatıyla polis, olayı aydınlatma çalışmaları kapsamında GSM kayıtları ve kamera görüntüleri üzerinde yoğunlaştı. Savcılık ayrıca, kimi Twitter hesaplarından yapılan ve saldırıyla ilgisi olabileceği değerlendirilen paylaşımları da inceliyor.

NTV Ankara Muhabiri Gökhan Gerçek, canlı yayında son gelişmeleri değerlendirdi.

Gerçek "Canlı bombalardan birinin kadın olduğunun belirlendi. Erkek olanın bedeninin tamamen parçalandığı ortaya çıktı. Kadının ise uzuvlarının parçalandığı belli oldu. Şüpheli cesetlerinin parmak izlerine bakılıyor. MOBESE kameralarından biri kör noktada kaldığı için görüntü alamadı." dedi.

İKİ HAFTA ÖNCE TÜRKİYE'YE YAPILAN İSTİHBARAT: İKİ CANLI BOMBA TÜRKİYE'YE GELDİ

Yaklaşık iki hafta önce Türkiye'ye yapılan istihbarata göre, Kuzey Irak'tan biri kadın, biri erkek olmak üzere iki canlı bombanın Türkiye'ye geldiği öğrenildi.