Bir Otomobili Uzaktan Hacklemek ve Kontrol Etmek Mümkün - Son Dakika
Teknoloji

Bir Otomobili Uzaktan Hacklemek ve Kontrol Etmek Mümkün

Bir Otomobili Uzaktan Hacklemek ve Kontrol Etmek Mümkün

Yeni otomobillerin kullandığı bilgisayar sistemleri hacklenmeye gayet açık.

23.07.2015 13:47
Emre Çetinkaya - -

Gelişen teknolojiyle beraber günümüzde otomobiller yoğun şekilde bilgisayar sistemi kullanıyorlar. Bu durum da hackerlara davetiye çıkarıyor. Belki birçok kişi bunun farkında değil ancak hangi amaç için kullanılırsa kullanılsın, bilgisayar sistemleri hacklenebilir. Daha önce uçaklarda kullanılan bilgisayar sistemlerinin hacklendiğine şahit olmuştuk.


Bu konuda ABD'de bir grup emekli siber güvenlik uzmanı geçtiğimiz günlerde bir deney gerçekleştirdi. Yapılan deneyde günümüz otomobillerinin aslında siber saldırıların ne kadar kolay hedefi olabileceğini gösterildi. Bilgisayar uzmanları, telematik sistemini ve interneti kullanarak uzaktaki bir arabanın sistemine sızdı. Ekip bu şekilde aracın, motorunu dahi durdurabiliyor.


Diğer taraftan modern araçlar birbiriyle bağlantılı 50'den fazla bilgisayar sistemini bünyesinde barındırıyor ve 50 milyondan fazla kodlama satırı içeriyor. Def Con Güvenlik Konferansı'nda konuşacak olan bu uzmanlar yeni araçların siber saldırıya maruz kalmasına neden olan uzaktan erişim kodlarını açıklayacak.Bu kodların yeni model araçlarda olmayacağı belirtiliyor.


İşte ilgili video;




Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Bir Otomobili Uzaktan Hacklemek ve Kontrol Etmek Mümkün - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement