Rapor: Galaxy S6'da Özel Fonksiyon ve Yenilikçi Premium Yapı Var - Son Dakika
Teknoloji

Rapor: Galaxy S6'da Özel Fonksiyon ve Yenilikçi Premium Yapı Var

Rapor: Galaxy S6\'da Özel Fonksiyon ve Yenilikçi Premium Yapı Var

Samsung'un üst düzey yeni telefonu hakkındaki rivayetler derinleşmeye başladı.

29.01.2015 16:14
Hasan Uğur Nayır - -

Doğruya doğru Galaxy S6 için beklentiler yüksek. Benim de oldukça merak ettiğim bir telefon. Koreli şirketin S6'nın üstüne titrediği söyleniyor. Galaxy S6 şu anda Samsung'u düzlüğe çıkarabilecek en önemli silah konumunda.


Kore'den taptaze harika bir rapor geldi. Samsung IR (Investor Relations) Başkanı Robert Yi'nin açıklamalarına göre şirket Galaxy S6'yı yenilikçi premium bir yapı ve övünülecek özel bir fonksiyon ile çıkarmayı planlıyor. Bunun dışında başka ayrıntı vermedi. Tabii gelişmeler bu kadarla sınırlı değil. Daha fazlasına biraz daha değinelim ve neler olduğuna birlikte bakalım.


Yeni bombalar


Spekülasyonlar Galaxy S6 hakkında oldukça umut verici. Ama son gelişmelere göre Snapdragon 810'lu S6 olmayacak. Gerçi Qualcomm herhangi bir isim vermedi ama şüpheler Samsung Galaxy S6 üstüne. İyi haberler var, Samsung Mobile Başkan Yardımcısı Park Jin-Young'ın açıklamalarına göre Galaxy S6 programına sadık kalacak. Diğer bir deyişle Exynos işlemcisi tüm S6'ları kapsayacak, üretimle ilgili sıkıntı yok.


Tüm bunlara ek olarak Jin-Young metalle ilgili arz sıkıntısının olmadığını da söyledi. Geçtiğimiz sene Galaxy Alpha çıktığında metal kasa konusunda iddialar da patlak verdi. Galaxy S6'nın plastik ve sınırlı üretim metal kasa olarak çıkacağına dair raporlar arka arkaya geldi. Hatta Galaxy A serisinin beklenen daha geç çıkmasının nedeni olarak metal kasa gösterildi. Piyasa analistleri şirketin verim sorunlarıyla karşı karşıya kaldığını öne sürmüştü.


Kısa tarih dersini geçecek olursak Samsung anlaşılan iddia edilen tüm sorunları aşmış gözüküyor. Yine de son bir rivayete göre S6'nın her iki tarafı cam olabilir, yani tamamen metal kasa görmeyebiliriz. Bunlarla birlikte A3 tesislerinin (Esnek ekranlar üretmek için) olması ve tam kapasite çalışması yılın 2. çeyreğine denk geliyor. Bu yüzden Edge modeli hakkında biraz endişe var. Galaxy S6'nın 2 Mart'ta MWC 2015 kapsamında açıklanması bekleniyor.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Rapor: Galaxy S6'da Özel Fonksiyon ve Yenilikçi Premium Yapı Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement