Karşınızdakinin Duygusunu Anlayabildiğiniz ve Yönetebildiğiniz Sürece Başarılısınız - Son Dakika
Basın Bültenleri

Karşınızdakinin Duygusunu Anlayabildiğiniz ve Yönetebildiğiniz Sürece Başarılısınız

Karşınızdakinin Duygusunu Anlayabildiğiniz ve Yönetebildiğiniz Sürece Başarılısınız

Yeni bir dünya hayal edin, herkesin sizin duygularınızı anladığı, dinlediği ve yargılamadığı bir dünya. Sizce nasıl bir yer olurdu.

02.12.2014 16:18

Yeni bir dünya hayal edin, herkesin sizin duygularınızı anladığı, dinlediği ve yargılamadığı bir dünya. Sizce nasıl bir yer olurdu. Bu alanda dünyadaki çalışmaların öncüsü Paul Ekman insanların mutluluğunun ana koşulunun duyguların anlaşılması ve kabul edilmesi olduğunu söylüyor. Hiçbir duygu yanlış olamaz. Önemli olan duyguların doğru yerde ve doğru şiddette gösterilmesidir. İnsanın duygularla yönetildiğinin artık bilimsel bir fenomen olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Bunu uzun süredir kullanmakta olan dünya devleri bu şekilde en çok tercih edilen işyerleri oluyorlar.

Hiç şüphesiz ki İnsan Kaynakları Yöneticileri de önümüzdeki on yıl icerisinde" Duygusal Zeka Yönetimi " üzerine çok çalışmak zorunda kalacak. İş dünyansının büyük oyuncuları bu konuyla ilgili yatırımlarına çoktan başladı bile…

Bugün hangi şirkete gitseniz, çalışanlarına çok eğitim aldırdıklarını ancak buna rağmen istedikleri noktada olamadığını söyleyen bir IK yöneticisi ile karşılaşabilirsiniz. Hatta son dönemlerde IK yöneticilerinin çalışanlarına eğitim aldıracakları yeni konu bulamadıklarını söylediklerini duyabilirsiniz.

Önümüzdeki yıllarda profesyonellerin gelişimi için tek bir konu öne çıkacak. Duygusal Zeka Yönetimi.

Duygusal Zeka üzerine yazdığı kitaplarla New York Times bestseller listesine girmiş Amerikalı tanınmış Psikolog Dr. Daniel Goleman, duygusal zeka yönetimi en yalın haliyle, kişinin kendisinin ve karşısındakinin duygusunu fark edebilmesi ve yönetebilmesi olarak tanımlar

Paul Ekman da duygu çalışmalarına ilginç bir şekilde başlıyor. Eve gelen ve çok sevdiği babasının duygu durumlarını anlayarak yaşamaya çalışan bir çocuk hayal edin. Babasını çok seven bir çocuk, babası öfkeli olduğundan ondan şiddet görmemek için saklanıyor ve diğer zamanlarda babasının yanında olmak için elinden geleni yapıyor. Belki de diğer tüm bilimsel gelişmeler gibi Paul Ekman'ın devrim yaratan çalışmaları da küçük bir çocuğun baba ihtiyacından doğuyor. 40 yılın üzerinde çalışma yapan Paul Ekman diğerlerinin duygularını anlamak ve yönetebilmek için dünya'nın bir çok kültüründe önemli çalışmalar yapıyor. Dünyaya sunduğu armağan da başta kendi gibi ihtiyacı olan insanlar için önemli bir araç.

Peki ya siz ' Siz duygusal zeka yönetimi konusunda nasılsınız' Kendi yaşam tecrübelerinize baktığınızda ne görüyorsunuz? Sola Unitas Academy duygusal yoğunluğu yüksek olan Türk halkının da bu önemli ihtiyacını karşılamak için bu bilimsel çalışmaların Türkiye bacağına destek veriyor.

Hatta önümüzdeki yıl buna dikkat çekebilmek için ses getirecek konferanslardan biri olan " Duygusal Zeka Yönetimi Konferansı"nı düzenliyor.

Times Dergisi tarafından dünyadaki en etkili 100 kişi arasında gösterilen Prof. Paul Ekman çalışmalarını yürütme konusunda tek yetkili kurum olan Emotional Intellegence Academy ( EIA) nin dünya çapında bu yıl başlattığı "Duygusal Zeka Araştırmaları"na devam etmektedir. Araştırmanın Türkiye sorumluluğunu yürüten Sola Unitas Akademi nin Kurumsal Hizmetler direktörü Banu Koç Çakan bu projeye ülkemizde 100 firmada yapılacak araştırma ile destek vereceklerini, araştıma sonuclarının " Duygusal Zeka Yönetimi Konferansı"'nda da paylaşılacağını söylüyor.

Detaylı bilgi için www.solaunitas.com

Kaynak: KurumsalHaber.com

Son Dakika Basın Bültenleri Karşınızdakinin Duygusunu Anlayabildiğiniz ve Yönetebildiğiniz Sürece Başarılısınız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement