AB, iki ülkenin daha üyelik sürecini başlattı - Son Dakika
Dünya

AB, iki ülkenin daha üyelik sürecini başlattı

Avrupa Komisyonu'nun Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu Avrupa Komisyonu Üyesi Oliver Varhelyi açıkladı. Ukrayna'nın ardından Moldova ve Gürcistan'ın da AB'ye üyelik sürecinde ilk adım atıldı.

11.04.2022 21:41  Güncelleme: 21:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukrayna'nın ardından Moldova ve Gürcistan'ın da AB'ye üyelik sürecinde ilk adım atıldı. Avrupa Komisyonu'nun Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu Avrupa Komisyonu Üyesi Oliver Varhelyi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Lüksemburg'da Moldova Dışişleri Bakanı Nicu Popescu ve Gürcistan Dışişleri Bakanı Ilia Darchiashvili'ye AB üyeliği başvurusu için gerekli AB'ye giriş anketini verdiğini duyurdu.

AB, Moldova ve Gürcistan'ın üyelik sürecini başlattı

"İLK ADIM VE ÇOK HIZLI GİTMEYE HAZIRIZ"

Oliver, "İlk adım. Çok hızlı gitmeye hazırız. Bu yüzden ne kadar hızlı doldurursanız, Avrupa Konseyi'ne o kadar hızlı görüş sunabileceğiz" dedi.

Öte yandan Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen, 8 Nisan'da Ukrayna'nın başkenti Kiev'e yaptığı ziyaret sırasında Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'e AB'ye giriş anketini vermişti. Zelenskiy, ise bir hafta içinde anketi doldurup geri vereceğini aktarmıştı.

AB, iki ülkenin daha üyelik sürecini başlattı
Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya AB, iki ülkenin daha üyelik sürecini başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • NİHAT ARICI : Hilale karşı planlanmış AB ye girmek için neden 50 yıldır ezilip büzülürüz; KURULSUN TÜRK BİRLİĞİ de AB düşünsün 3 1 Yanıtla
  • bruno Sen: Musluman ulkelerde yolsuzluk çok , egitim seviyesi dusuk, cinayetler, cahil insani çok , avrupaya suan uyum saglayamaz ,nufus kalabalik, Allah verir nasipini diye bol çocuk yapiliyor, 1 0 Yanıtla
  • Memet Öztürk: Türkiye avrupa birliğini kapatması lazım ve acilen nato dan çıkmalı ülkemiz daha iyi olur 0 0 Yanıtla
  • Taner Arslan: Yıllarca Türkiye’yi oyalayın almayın ama iş hırıstiyan ülkesi olunca hemen alıverin 0 0 Yanıtla

Advertisement