Abd: Meşru Görmüyoruz - Son Dakika
Dünya

Abd: Meşru Görmüyoruz

Abd: Meşru Görmüyoruz

Eşi Esma Esad ile başkent Şam'da oy kullanan Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad televizyona yaptığı açıklamada terörizmin Suriye'nin altyapısının büyük bölümünü tahrip edebildiğini ama Suriye'nin sosyal yapısı ve ulusal kimliğini tahrip edemediğini öne sürdü.

14.04.2016 01:36

Eşi Esma Esad ile başkent Şam'da oy kullanan Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad televizyona yaptığı açıklamada terörizmin Suriye'nin altyapısının büyük bölümünü tahrip edebildiğini ama Suriye'nin sosyal yapısı ve ulusal kimliğini tahrip edemediğini öne sürdü. Öte yandan seçimlere ülke dışından tepkiler geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Cenevre'deki Suriye görüşmeleriyle aynı tarihte gerçekleştirilen seçimin sonuçlarını "meşru" görmediklerini ifade etti. Toner, "Bu seçimler Suriye halkının iradesini temsil etmiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise Suriye'deki genel seçimin, yönetim kurumlarının işleyişini sağlayacağını savundu. Lavrov, yeni anayasa konusunda uzlaşı sağlanana kadar Suriye'de yasama ve yürütmede boşluk oluşmasına müsaade edilmemesi gerektiğini ifade ederek "Biz seçime sakin yaklaşıyoruz çünkü seçimin Suriye'nin anayasal yönetim kurumlarının işleyişini sağlayacağını düşünüyoruz. Seçim, yasamadaki boşluğun engellenmesi rolünü üstlenecek" diye konuştu.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Abd: Meşru Görmüyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement