Amasya'ya gelin gelen Rus uyruklu Daria, önce Müslüman oldu sonra da adını değiştirdi - Son Dakika
Dünya

Amasya'ya gelin gelen Rus uyruklu Daria, önce Müslüman oldu sonra da adını değiştirdi

Amasyalı Rıza Kaya ile tanışarak evlenen Rus uyruklu Daria Lobaşhova, Amasya Müftülüğüne müracaat ederek Müslümanlığı seçti.

11.09.2020 13:47  Güncelleme: 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasyalı Rıza Kaya ile evlenip, Amasya'ya gelin gelen Rus uyruklu Daria Lobaşhova, kendi isteği ile Müslüman oldu.

Amasyalı Rıza Kaya ile tanışarak evlenen Rus uyruklu Daria Lobaşhova, Amasya Müftülüğüne müracaat ederek Müslümanlığı seçti. İl Müftüsü Durmuş Ayvaz rehberliğinde yapılan ihtida töreninde Lobaşhova, şahitlerin huzurunda kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu ve "İpek" adını aldı.

İSLAM DİNİNİ SEÇTİ

Müslümanlığı seçmekten mutlu olduğunu ifade eden Lobaşhova, "Hiç kimsenin etkisi altında kalmadan, kendi isteğimle İslam dinini seçtim. İnşallah bana hediye edilen Kur'an-ı Kerim'i okuyarak eşimin de yardımıyla İslamı daha iyi anlamaya çalışacağım." dedi.

Tören sonunda Ayvaz, Lobaşhova'ya ihtida belgesi ve Diyanet İşleri Başkanlığınca bastırılan Rusça mealli Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Amasya\'ya gelin gelen Rus uyruklu Daria, önce Müslüman oldu sonra da adını değiştirdi
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Amasya'ya gelin gelen Rus uyruklu Daria, önce Müslüman oldu sonra da adını değiştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • rezan: rabbim ufkunu zihnini açsın 33 2 Yanıtla
  • EMEKÇİ: gelin evlendiği için TÜRK vatandaşlığını kazanmış oldu seneye akdeniz e rahatlıkla gidebilir.Çünka artık oda bir vatandaş. 8 23 Yanıtla
  • Rıfkı : Aferim bu karı yakında zengin birini bulunca Yahudi de olur 5 25 Yanıtla Rfk: Ne o zorunamı gitti sende musluman ol o zmn 0 0
  • bjk 44: geri zekalı t.c vatandaşı olmak için müslüman olma mecburiyeti yok o içten gelen bir sevgi 0 1 Yanıtla
  • bjk 44: ALLAH MÜSLÜMAN OLAN KADINI DAİMA BAŞARILI KILSIN İNŞALLAH BİZİM de müslümanım diye bodrum larda kalça salayan türkleride doğru yola kavuştursun inşallah 1 0 Yanıtla
  • AYILARDAN: POST , RUSLARDAN DOST OLMAZ , HELE AVRAT HİÇ OLMAZ , ÇOK YAKIN BİR ZAMANDA DUYARSINIZ 0 0 Yanıtla
  • TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor
    21:58 TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor. TİKA, Budapeşte'de "Geçmişten Günümüze Türk-Macar İlişkileri" konulu sempozyum düzenledi. Bosna Hersek emniyet mensuplarına "Yolsuzlukla Mücadele Eğitimi" verildi. Arnavutluk'ta "Osmanlı'da Göriceli İki Önemli Şahsiyet: İmrahor İlyas Bey ve Koçi Bey Sempozyumu" düzenlendi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement