Azerbaycan'dan Türkiye'ye "Soykırım" Desteği Geldi - Son Dakika
Dünya

Azerbaycan'dan Türkiye'ye "Soykırım" Desteği Geldi

Azerbaycan\'dan Türkiye\'ye "Soykırım" Desteği Geldi

Azerbaycan'ın "inkar yasası" konusunda Türkiye'ye üst düzeyde yeterince arka çıkmadığı iddialarına karşın Azerbaycan'dan destek geldi.

01.02.2012 16:59

Azerbaycan'ın "inkar yasası" konusunda Türkiye'ye üst düzeyde yeterince arka çıkmadığı iddialarına karşın Azerbaycan'dan destek geldi. Azerbaycan Meclis Başkanı Ogtay Asadov, Azerbaycan'ın Türkiye'yi desteklediğinin altını çizerek, Fransa'nın AGİT eşbaşkanlığını ahlaki açıdan kaybettiğini söyledi.

Azerbaycan News.az sitesine göre, Fransız Parlamentosu'ndaki "Ermeni soykırımı" konusu Azerbaycan Parlamento toplantısında tartışıldı. İktidar partisi milletvekili Siyavush Novruzav, "Azerbaycan hükümeti ve parlamentosu bu konuda Türkiye'yi destekliyor" derken bazı gazetelerin bu konudaki "önyargılı" yayınlarını kınadı.

Novruzav'un düşüncelerini destekleyen Meclis Başkanı Ogtay Asadov ise, "Bu adımları kalbimizle attık ve dahasını da yapacağız. Şimdi sabırlı olmamız ve Fransız Anayasa Konseyi'nin kararını beklememiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

Ogtay Asadov ayrıca, Fransa'nın AGİT eşbaşkanlığının ahlaki açıdan kaybettiğini ancak yasal hakkının hala devam ettiğini söyleyerek, "Fransa'nın çekilmesinin hukuki olarak şekline karar vermek zorundayız. Bu bizim isteğimize bağlı değil" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Azerbaycan'dan Türkiye'ye 'Soykırım' Desteği Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement