Bozdağ: "Bosna Hersek Halkının 75 Milyon Kardeşi Var" - Son Dakika
Dünya

Bozdağ: "Bosna Hersek Halkının 75 Milyon Kardeşi Var"

Bozdağ: "Bosna Hersek Halkının 75 Milyon Kardeşi Var"

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Bosna Hersek ziyareti kapsamında TİKA'nın Saraybosna Müftülüğü bünyesindeki 100 mektebin ihtiyaçlarının karşılanması için hayata geçirdiği projenin kapanış etkinliğine katıldı.

12.03.2012 11:21

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Bosna Hersek ziyareti kapsamında TİKA'nın Saraybosna Müftülüğü bünyesindeki 100 mektebin ihtiyaçlarının karşılanması için hayata geçirdiği projenin kapanış etkinliğine katıldı.

TİKA'nın hayata geçirdiği projenin kapanış etkinliğine katılmaktan onur duyduklarını dile getiren Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Bunun altını çizmek isterim. Bosna Hersek halkı bilmelidir ki Türkiye'de kendileri için her zaman dua eden, onlar sevindiği zaman en az onlar kadar sevinen, üzüldükleri zaman en az onlar kadar üzülen Türkiye'de 75 milyon kardeşi var ve hepsinin selamlarını getirdim" diye konuştu.

"Biz uzunca ortak bir tarihten geliyoruz ve aynı kültü paylaşıyoruz. Bugün de pek çok işbirliğini birlikte hayata geçiriyoruz" diyen Bozdağ, bütün bunların ortak bir geleceği de gösterdiğini ifade etti.

Türkiye olarak Bosna Hersek halkının huzur içinde, refah, güvenlik ve barış içerisinde mutlu bir şekilde yaşamasını arzu ettiklerini belirten Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Bosna Hersek'in kalkınması, sıkıntılarını aşması ve her alanda daha ileri bir noktaya gelmesi için siyasi, kültürel ve ekonomik alanda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Bozdağ, TİKA'nın gerçekleştirdiği projelerin de, bu desteğin somut örneklerin sadece bazıları olduğunu ifade etti.

Katılığı etkinlikten önce Anadolu Ajansı Balkanlar Bölge Müdürlüğü'nün açılışını yaptıklarını hatırlatan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Anadolu Ajansı, doğru haberleri ile, objektif yaklaşımıyla Bosna Hersek halkının haberlerini, düşüncelerini, sesini, buradan bütün dünyaya duyuracaktır. Hem başka yerlerdeki her türlü haberi doğru ve objektif biçimde Bosnalılar'a dair, başka ülkelerde yaşananlara dair haberleri de ulaştıracaktır" diye konuştu.

Anadolu Ajansı'nın Bosna Hersek'teki yeni yapılanmasının Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki ilişkilerini güçlendireceğini belirten Bozdağ, "100 Mektep Projesi'nin neticesini sizlerle paylaşma imkanını buluyoruz.

Saraybosna Müftülüğü ile "100 Mektep Projesi"ni hayata geçiren TİKA, Osmanlı'dan günümüze devam eden kentteki 100 mektebin sınıflarının tam teşekküllü donanımını üstlendi. Bu kapsamda mekteplerin ve buralarda eğitim veren

"muallimlerin" araç gereç ihtiyaçları da giderildi. - SARAYBOSNA

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Bozdağ: 'Bosna Hersek Halkının 75 Milyon Kardeşi Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement