Çanakkale'deki Orman Yangınına Havadan ve Karadan Müdahale Devam Ediyor - Son Dakika
Dünya

Çanakkale'deki Orman Yangınına Havadan ve Karadan Müdahale Devam Ediyor

Çanakkale'deki Kayadere köyü yakınlarında çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Rüzgarın etkisiyle yayılan alevlere 6 helikopter, 5 uçak, 29 arazöz, 13 su ikmal aracı ve 7 dozerle müdahale ediliyor. Yangının kontrol altına alınması için ekipler yoğun çaba sarf ederken, köylüler hayvanlarını kurtarmak için boş arazilere götürmeye çalışıyor. Çanakkale-Çan karayolu trafiğe kapatıldı ve Kayadere köyü tedbir amacıyla boşaltıldı.

22.08.2023 16:27

Alevlerin ortasında can pazarı kamerada

Çanakkale'de orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ediyor

ÇANAKKALE - Çanakkale'deki orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Kayadere köylüleri hayvanlarını kurtarmak için boş arazilere götürmeye çalışıyor.

Yangın 12.30 sıralarında merkeze bağlı Kayadere Köyü'ne yakın ormanlık alanda çıktı. Rüzgarın da etkisiyle yükselen alevlere, ekipler hem havadan, hem de karadan müdahale ediyor. Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 6 helikopter ve 5 uçak ile karadan ise, 29 arazöz 13 su ikmal aracı ve 7 dozer müdahale ediyor. Rüzgarın etkili olduğu bölgede ekipler, yangını kontrol altına almak için yoğun mücadele veriyor. Yangının başladığı bölgeye yakın olan Kayadere köyü ise tedbir için boşaltıldı. Çanakkale-Çan karayolu da trafiğe kapatıldı. Köylüler hayvanlarını kurtarmak için boş arazilere götürerek, kurtarmaya çalışıyor.

Orman Genel Müdürlüğü yangınla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Meydana gelen orman yangınına çok sayıda hava ve kara aracı ile birlikte müdahale ediyoruz. Ormanın Kahramanları cansiperane bir şekilde Yeşil Vatan için mücadele ediyor. Ayağınıza taş, göğsünüze ateş değmesin" ifadelerini kullandı.

Çanakkale\'deki Orman Yangınına Havadan ve Karadan Müdahale Devam Ediyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Çanakkale'deki Orman Yangınına Havadan ve Karadan Müdahale Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement