Çiğ istiridye tüketen adam hayatını kaybetti - Son Dakika
Dünya

Çiğ istiridye tüketen adam hayatını kaybetti

Çiğ istiridye tüketen adam hayatını kaybetti

ABD'de 54 yaşındaki adam, bir marketten aldığı çiğ istiridyeleri yedikten sonra et yiyen Vibrio vulnificus bakterisine yakalanarak hayatını kaybetti.Olayın ardından mağazadan istiridye alan tüm müşterilere ürünleri atma çağrısı yapıldı.

13.06.2023 19:12  Güncelleme: 21:35

ABD'nin Missouri eyaletinde tüyler ürperten bir olay yaşandı. 54 yaşındaki adam mağazadan çiğ istiridye satın aldı. Her şeyden habersiz çiğ istiridyeleri yiyen adam bir süre sonra rahatsızlandı.

İSTİRİDYELERİ YEDİKTEN SONRA YAŞAMINI YİTİRDİ

Et yiyen Vibrio vulnificus bakterisine yakalandığı ortaya çıkan adam hayatını kaybetti. Olayın ardından mağazadan istiridye alan müşterilere ürünleri atma çağrısı yapıldı.

Çiğ istiridye tüketen adam hayatını kaybetti

TÜM İSTİRİDYELERE EL KONULDU

Bölgedeki Halk Sağlığı Departmanı'na göre, istiridyeler muhtemelen işletmeye ulaştığında zaten bakteri ile kirliydi. İşletmedeki tüm istiridyelere el konuldu.

Çiğ istiridye tüketen adam hayatını kaybetti

VIBRIO VULNIFICUS BAKTERİSİ NEDİR?

Vibriosis adı verilen bu bakteri hastalığının belirtileri arasında karın krampları, mide bulantısı, kusma, ateş ve üşüme bulunur. Eğer çiğ istiridye tüketen bir kişi bu belirtileri yaşıyorsa, hemen tıbbi yardım alması gerekir. Vibrio vulnificus bakterisi genellikle yaz aylarında ılıman kıyı sularında bulunur ve çoğunlukla çiğ ya da az pişmiş kabuklu deniz hayvanları tüketilerek bulaşır. Bu bakteri aynı zamanda kirli suya maruz kalan ve cilt lezyonları olan kişilerde yara enfeksiyonuna da sebep olabilir. Vibrio vulnificus enfeksiyonunun belirtileri genellikle enfeksiyondan 12 ile 72 saat sonra görülür ve hastalığın ölüm oranı yaklaşık yüzde 33'tür. Bu bakteri, deniz ürünlerine bağlı ölümlerin yüzde 95'inden fazlasından sorumlu olmasıyla bilinir.

Son Dakika Dünya Çiğ istiridye tüketen adam hayatını kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement