Dünyanın Akciğerlerine Lazerli Bakış - Son Dakika
Dünya

Dünyanın Akciğerlerine Lazerli Bakış

Dünyanın Akciğerlerine Lazerli Bakış

Ağaçlar havadaki karbondioksit salınımını atmosferden uzak tutmasıyla tanınır ve bu yolla yaşadığımız küresel ısınma problemlerine yol açan karbonu oksijene çevirir. Londra Üniversitesi bilim adamları yağmur ormanlarının ne kadar karbon ihtiva ettiğini bulmak için bir haritalama sistemi geliştirdiler.

26.01.2015 15:28

Ağaçlar havadaki karbondioksit salınımını atmosferden uzak tutmasıyla tanınır ve bu yolla yaşadığımız küresel ısınma problemlerine yol açan karbonu oksijene çevirir.

Londra Üniversitesi bilim adamları yağmur ormanlarının ne kadar karbon ihtiva ettiğini bulmak için bir haritalama sistemi geliştirdiler. Yeni teknik ile 3 boyutlu haritalama sistemine sahip olan bilim insanları, ormanlardaki karbon oranına özel lazer ışınlarla bakıyor. Ormanların atmosferi ne oranda temizlediğini anlıyor.

Konuyu Doktor Mathias Disney açıkladı:

"Lazer yöntemiyle ağaç boylarının yoğunluğunu ölçebilirsiniz. Eğer bu ölçüm elinizdeyse sıra ağacın kovuğunda ne olduğu sorusuna gelir. Ağacın öz kütlesini bulduğunuzda zaten yoğunluğuna ulaşırsınız. Açıkçası ağaçların ağırlığını ölçmek adına lazer teknolojisine ihtiyaç duyuyoruz. Tripot üzerine yerleştirilen kameralar yardımıyla 360 derece dönerek lazer ışınlar gönderiyor ve saniyede binlerce poz çekim yapıyor. Ağaçların her noktasına ulaşan lazer ışınları or

Yazar:

Etiketler:Gönderildi: 26 Ocak 2015

İzlenme oranı: 0.0

Oylar: 0

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Dünyanın Akciğerlerine Lazerli Bakış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement