Fener Rum Patriği Bartholomeos Gökçeada'da Rum ve Türk vatandaşlarla buluştu - Son Dakika
Dünya

Fener Rum Patriği Bartholomeos Gökçeada'da Rum ve Türk vatandaşlarla buluştu

Fener Rum Patriği Bartholomeos Gökçeada\'da Rum ve Türk vatandaşlarla buluştu

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde düzenlenen 'Meryem Ana'yı anma programları' kapsamında adaya gelen Fener Rum Patriği Bartholomeos, doğup büyüdüğü Zeytinliköy'de Rum ve Türk vatandaşlarla sohbet ederek, 'Herkese selamlar, sevgiler. Hayır dualarım sizinle beraber olsun' dedi.

16.08.2023 17:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gökçeada'ya gelen Fener Rum Patriği Bartholomeos: "Hayır dualarım sizinle beraber olsun"

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Gökçeada'ya geldi

ÇANAKKALE - Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde Rumlar tarafından düzenlenen Meryem Ana'yı anma programları çerçevesinde adaya gelen Fener Rum Patriği Bartholomeos, doğup büyüdüğü Zeytinliköy'de Rum ve Türk vatandaşlarla sohbet ederek, "Herkese selamlar, sevgiler. Hayır dualarım sizinle beraber olsun" dedi.

Dünyanın İlk ve Tek Sakin Adası (Cittaslow) olan Gökçeada ilçesinde her yıl Ağustos ayında, Rumlar tarafından Meryem Ana'yı anma programları düzenleniyor. Bu yılda Meryem Ana anma programları çerçevesinde Fener Rum Patriği Bartholomeos, Gökçeada'ya geldi. Fener Rum Patriği Bartholomeos beraberinde Gökçeada ve Bozcaada Metropoliti Kyrillos Sykis, Kanada Metropoliti Başpiskopoz Sotirios Athanassoulas ve misafiri olan Ünlü Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı ile doğup büyüdüğü, Zeytinlik köyüne geçti. Köy meydanında aracından inen Fener Rum Patriği Bartholomeos, Rum ve Türk vatandaşlarla sohbet ederek, "Herkese selamlar, sevgiler. Hayır dualarım sizinle beraber olsun. İlber Ortaylı Hocamız ve Kanada Metropoliti Başpiskopoz Sotirios Athanassoulas bizim değerli misafimiz" dedi. Fener Rum Patriği Bartholomeos, ardından yürüyerek, kardeşinin evine geçti.

Bartholomeos'un, yarın Tepeköy'de açık havada düzenlenecek ayine katılması bekleniyor.

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Fener Rum Patriği Bartholomeos Gökçeada'da Rum ve Türk vatandaşlarla buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement