Fransız Savcı: Kadınlardan Oluşan Terör Çetesi Etkisiz Hale Getirildi - Son Dakika
Dünya

Fransız Savcı: Kadınlardan Oluşan Terör Çetesi Etkisiz Hale Getirildi

Fransız Savcı: Kadınlardan Oluşan Terör Çetesi Etkisiz Hale Getirildi

Fransa'da Cumhuriyet Başsavcısı François Molins, IŞİD ile mücadele kapsamında, genç kadınlardan oluşan bir terör çetesinin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

10.09.2016 04:51

Fransa'da Cumhuriyet Başsavcısı François Molins, IŞİD ile mücadele kapsamında, genç kadınlardan oluşan bir terör çetesinin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Molins, Perşembe günü Paris yakınlarındaki Essonne semtinde düzenlenen polis operasyonunda, birisi yaralı ele geçirilen 3 genç kadın ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

"IŞİD'in Suriye kolu tarafından yönlendirildiği anlaşılan genç kadınlar, terör saldırısı hazırlığı içindeydi" diyen Molins,Yaralı halde ele geçirilen 19 yaşındaki Ines M'nin çantasında el yazması bir not bulunduğunu ve bu notta Ines M'nin IŞİD'e ve onun liderine bağlılığını bildirdiğini söyledi.

Genç kadının notunda, "El Adnani'nin çağrısına cevap veriyor ve ülkenizde zihinlerinizde iz bırakacak şekilde size saldırıyorum" şeklinde yazıldığını dile getirdi.

Güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda, terk edilmiş mutfak tüpleri ile ilgili 3 kadın gözaltına alınıp sorgulanmak istenmiş kadınlardan biri polise bıçakla saldırmıştı.

Şüpheli kadın, polis tarafından açılan ateş sonucu yaralanırken yaralı polis ve saldırgan kadın hastanede tedavi altına alınmıştı.

Başsavcı ayrıca, mutfak tüpleriyle terk edilmiş durumda bulunan aracın, gözaltına alınan kadınlardan birisinin babasına ait olduğunu kaydetti.

Bu arada tehlikenin kıyısından dönülen konuyla ilgili açıklama yapan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, "Gizli servisimizi tebrik ediyorum. Elde ettiğimiz bilgi, dün akşam olduğu gibi gözaltına alma işlemini yapmamıza olanak sağladı" ifadelerini kullandı.

Öte yandan kısa bir süre önce başkent Paris ve Essonne bölgesindeki tren garlarında saldırılar düzenleneceğine dair polisin eline bilgiler ulaşmıştı.

Saldırganlardan 19 yaşında olan genç kadın ise polis tarafından uzun süredir takip ediliyordu.

Yazar:

Etiketler:Gönderildi: 10 Eylül 2016

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Fransız Savcı: Kadınlardan Oluşan Terör Çetesi Etkisiz Hale Getirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement