Gazze'de Ölü Sayısı 805'e Yükseldi - Son Dakika
Dünya

Gazze'de Ölü Sayısı 805'e Yükseldi

Gazze\'de Ölü Sayısı 805\'e Yükseldi

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 805'e yükseldi. Yaşamını yitirenler arasında bir hamile kadın da bulunuyor.

25.07.2014 06:56  Güncelleme: 08:15

BM kararlarına daha önce defalarca uymayan İsrail'in Gazze'ye saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 805'e yükseldiği bildirildi.

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerine kara, hava ve denizden düzenlediği saldırılarda 190'ı çocuk, 97'si kadın ve 47'si yaşlı olmak üzere 805 kişinin yaşamını yitirdiğini, 5 bin 207 kişinin yaralandığını belirtti.



Günün ilk saatlerinde Gazze'deki tarım arazilerinin ve evlerin hedef alındığı saldırılarda 3 Filistinlinin daha hayatını kaybettiğini ifade eden Kudra, ölenler arasında Deyru'l Belah kentinde evine saldırı düzenlenen hamile bir kadının da bulunduğunu kaydetti.

GAZZE'YE 3 BİN TON BOMBA

İsrail ordusu son iki gün içinde Şecaiyye Mahallesi'nde 120 yeri bombaladı, Gazze'ye, saldırıların başladığı günden beri en az 3 bin ton bomba attı.

İSRAİL TANKLARI, BM'YE AİT OKULU DA VURDU

İsrail, dün Gazzelilerin sığındığı Birleşmiş Milletler’in (BM) kontrolündeki bir okulu bombaladı, en az 15 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi de yaralandı.

SIĞINAK OLARAK KULLANILIYORDU

Beyt Hanun kentinde bulunan okul, BM kontrolündeki diğer binalar da olduğu gibi Gazzeliler için sığınak olarak kullanılıyordu. Saldırı olduğu sırada okulda yüzlerce Filistinli bulunuyordu. AFP ajansı, tanklardan atılan bombanın isabet ettiği binada çok sayıda çocuğun yaralandığını, ölenler arasında ise bir bebeğin ve 7 yaşındaki bir çocuğun bulunduğunu aktardı. Yedi yaşındaki çocuğun annesinin de aynı saldırıda öldüğü belirtildi.

"OKULUN TAM KOORDİNATLARINI İSRAİL ORDUSUNA VERMİŞTİK"

BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu Sözcüsü Chris Gunness, dün okul yakınlarına bombalar düşmesi üzerine binanın hedef olabileceğine dair endişeye kapıldıklarını ve bölgedeki yetkililerle iletişime geçerek binanın boşaltılmasını istediklerini söyledi. Gunness, “Okulun tam koordinatlarını İsrail ordusuna vermiştik. Tüm günü müzakere etmek ve çalışanlarımız dahil tüm sivillerin çıkabileceği bir pencere yaratmaya çalıştık. Bu sağlanamadı ve sonuçları trajik oldu” dedi.

İSRAİL: HAMAS SİVİLLERİ KALKAN OLARAK KULLANIYOR

İsrail ordusu ise olayı incelediğini açıkladı, Hamas’ın bölgede sivilleri kalkan olarak kullandığını iddia etti. BM geçen hafta ve önceki gün, kendi kontrolündeki iki okulda Hamas’a ait roketlerin saklandığını tespit ettiğini duyurmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Gazze'de Ölü Sayısı 805'e Yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • barbaros hakan: NEZDİNİZDE 805 KİŞİ müdahil olmak için az sanırım. . . Kaç kişi katledilince DUR demek için DÜĞMEYE BASILACAK ? . . . Kaç MÜSLÜMAN ŞEHİT OLANA KADAR 'caiz' bu katliama SUSMAK ? 21 0 Yanıtla
  • gsli: alah yardimciniz olsun 19 0 Yanıtla
  • fatih_sultan_mehmet: bm susmaya devam ediyor türkiye gazze. ye asker çıkarması yapacak çok yakında kıbrıs harekatı gibi buda gazze harekatı hazırlık yapılıyor bakalım köpekler kaçacak delik bulabileceklermi? 0 0 Yanıtla

Advertisement