Kanada hükümeti, ABD Başkanı Donald Trump'ın başkanlık özel yetkisini kullanarak sınır ve gümrük kapılarından geri çevirdiği kişilere sahip çıktı.
KANADA, GÖÇMEN VE SIĞINMACILARA KUCAK AÇTI
ABD Başkanı Donald Trump'ın Cuma günü başkanlık özel yetkisi ile yayımladığı kararnamenin ardından yine özel yetkisini kullanarak sınır ve gümrük kapılarından geri çevirdiği kişilere Kanada hükümeti sahip çıktı. Kanada Başbakanı Justin Truadeau, ülkesinin kapılarının Trump'ın göçmen, sığınmacılara karşı çıkardığı kararnameden etkilenen ve havalimanları, gümrük ile sınır kapılarında mahsur kalan kişilere geçici olarak açacağını duyurdu.
KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMAYI BAŞBAKAN TWİTTER'DAN DUYURDU
Başbakan Truadeau, Kanada hükümetinin ABD'ye giriş yapamayan tüm insanlara geçici ikamet yeri sunduğunu belirterek, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, "Zulüm, terör ve savaştan kaçanlara kucak açıyoruz. İnancınız ne olursa olsun. Çeşitlilik bizim gücümüzdür. Kanada'ya hoş geldiniz" dedi.

Son Dakika › Dünya › Kanada, Trump'ın ABD'ye Sokmadığı Göçmen ve Sığınmacılara Sahip Çıktı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.