Lavrov: "Bmgk'nın Suriye'ye Yönelik Askeri Müdahale Kararını Veto Edeceğiz" - Son Dakika
Son Dakika Logo

Lavrov: "Bmgk'nın Suriye'ye Yönelik Askeri Müdahale Kararını Veto Edeceğiz"

09.06.2012 18:38

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin, Suriye'ye yönelik askeri müdahaleye izin verecek herhangi bir karara izin vermeyeceklerini belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin, Suriye'ye yönelik askeri müdahaleye izin verecek herhangi bir karara izin vermeyeceklerini belirtti.

Moskova'da 'Suriye' konusunda düzenlenen bir basın toplantısında konuşan Lavrov, "Suriye şu andaki konumu itibari ile iç savaşın eşiğinde. Ancak, Rusya olarak BMGK'dan Suriye'ye yönelik askeri müdahaleye izin verecek karara izin vermeyeceğiz ve veto edeceğiz. Çünkü olası alınacak bu karar tüm Ortadoğu'da ölümcül sonuçlara neden olabilir" dedi.

Suriye'deki bu gergin durumun birazda dış reaksiyonlardan dolayı kaynaklandığını belirten Lavrov, "Suriye'de rejim değişikliği için harekete geçen uluslararası toplum aynı zamanda muhalifleri ve silahlı grupları destekliyor. Dış güçler Libya'daki senaryoyu Suriye'de tekrarlamak istiyor. Ama sonuç hep aynı insanlar ölmeye devam ediyor. Suriye konusundaki pozisyonumuz değişmeyecektir" dedi. - MOSKOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Lavrov: 'Bmgk'nın Suriye'ye Yönelik Askeri Müdahale Kararını Veto Edeceğiz' - Son Dakika


Advertisement