Lefkoşa Belediyesi Çalışanları, Hristofyas'a Gidecek - Son Dakika
Dünya

Lefkoşa Belediyesi Çalışanları, Hristofyas'a Gidecek

Lefkoşa Belediyesi Çalışanları, Hristofyas\'a Gidecek

Lefkoşa Türk Belediyesi çalışanlarının eylemleri sürerken; Belediye Emekçileri Sendikası Başkanı Savaş Bozat, hükümete cuma gününe kadar süre tanıdıklarını, bu süre zarfında sorun çözülmezse Rum Yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın kapısı...

03.01.2013 17:25

Lefkoşa Türk Belediyesi çalışanlarının eylemleri sürerken; Belediye Emekçileri Sendikası Başkanı Savaş Bozat, hükümete cuma gününe kadar süre tanıdıklarını, bu süre zarfında sorun çözülmezse Rum Yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın kapısı çalacaklarını söyledi.

Belediye binası önünde toplanan yaklaşık 200 Lefkoşa Türk Belediyesi çalışanı, hükümet aleyhine sloganlar atarak Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) kurultay davasının sonucunun belirleneceği mahkeme binasına yürüdü. Gruba Sendikal Platform da destek verdi. Güvenlik güçleri, mahkeme önünde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Burada bir açıklama yapan Belediye Emekçileri Sendikası Başkanı Savaş Bozat, üyelerinin tutuklanmasının üstünden bir hafta geçtiğini belirtti. Mahkemenin tutuklamaların 24 saat sonrasında "esas suçlunun hükümet edenler olduğunu ve bunun bir insanlık ayıbı olduğunu" bildirdiğini savunan Bozat, bunlar yapıldıkça sendika ve çalışanların daha da güçlendiğini kaydetti. Çözüm için hükümete cuma gününe kadar süre tanıdıklarını açıklayan Bozat, bu süre zarfında sorun çözülmezse pazartesi günü için randevu talep ettikleri Rum Yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın kapısını çalacaklarını söyledi.

Bozat, eylemin ardından İHA'ya yaptığı açıklamada, Lefkoşa Türk Belediyesi çalışanlarının geçen Ekim ayından bu yana 4 aydır maaş alamadığını ve 7 yıldır sosyal güvencesiz çalıştığını belirterek, bu duruma son vermek için eylem yaptıklarını söyledi. Bozat, "Bugün karşımızda muhatap bulamıyoruz. Belediye Başkanı kayıplara karıştı. Hükümetle görüşmeye çalıştık, onlar da şu anda tek başlarına iktidar oldukların söylüyorlar ama bu partinin bir başkanı yok. Şu an, Ulusal Birlik Partisi'nin Başkanı kim sorusu hala 3 aydır mahkeme salonlarında tartışılıyor" dedi. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Lefkoşa Belediyesi Çalışanları, Hristofyas'a Gidecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement