Lefkoşa Kaza Mahkemesi, Başbakan Küçük'ün Ubp Genel Başkanlık Yetkilerini Durdurdu - Son Dakika
Dünya

Lefkoşa Kaza Mahkemesi, Başbakan Küçük'ün Ubp Genel Başkanlık Yetkilerini Durdurdu

Lefkoşa Kaza Mahkemesi, Başbakan Küçük\'ün Ubp Genel Başkanlık Yetkilerini Durdurdu

KKTC'de Lefkoşa Kaza Mahkemesi, UBP Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif'in, UBP Kurultayı'nda alınan Divan kararı ile ilgili yaptığı itirazı ve 'İrsen Küçük'ün genel başkanlık yetkilerinin durdurulması' istemini haklı bularak, ara emri kararıyla...

14.11.2012 14:57

KKTC'de Lefkoşa Kaza Mahkemesi, UBP Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif'in, UBP Kurultayı'nda alınan Divan kararı ile ilgili yaptığı itirazı ve 'İrsen Küçük'ün genel başkanlık yetkilerinin durdurulması' istemini haklı bularak, ara emri kararıyla KKTC Başbakanı İrsen Küçük'ün tüm genel başkanlık yetkilerini durdurdu.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Başkanı Kıdemli Yargıç Emine Dizdarlı, görülen davanın kararını bugün açıkladı. Dizdarlı, mahkemenin davacı ve davalı tarafları dinleyerek kararını verdiğini ifade ederek, Ahmet Kaşif'in itirazlarını haklı bulduğunu ve Divan Başkanlığı kararının UBP Tüzüğü'ne aykırı olduğunu kaydetti. Davalı tarafın itirazlarını reddeden Dizdarlı, ayrıca Lefkoşa Kaza Mahkemesi'nin davayı görme yetkisinin de olduğunu kaydetti.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi'nin aldığı kararı, Ahmet Kaşif taraftarları alkışlarla karşıladı. Kararın açıklanmasının ardından basın toplantısı düzenleyen Kaşif'in avukatlarından Fuat Veziroğlu, davanın kazanılmadığını, sadece ara emri kararı alındığını, bu kararın da 'Üzerine yatmadan' esas davanın bir an önce sonuçlanması için çalışacaklarını söyledi. Ahmet Kaşif'e soru sorulmasını istemeyen Veziroğlu, "Kaşif'in dava süresince tek görevi susmaktır" dedi.

Ara emrinin geçici bir süreliğine verildiğini, esas davanın en geç 2 hafta içerisinde görüşülüp karara bağlanmasını istediklerini, ancak karşı tarafın avukatlarının bu ara emri kararını istinafa götürebileceğini ifade eden Veziroğlu, yargıya güvenlerinin tam olduğunu, bunu ara emri duruşmasını kazansalar da kaybetseler de söyleyeceklerini vurguladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Lefkoşa Kaza Mahkemesi, Başbakan Küçük'ün Ubp Genel Başkanlık Yetkilerini Durdurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement