Macaristan'daki Türkler Bayram Namazında Bir Araya Geldi - Son Dakika
Dünya

Macaristan'daki Türkler Bayram Namazında Bir Araya Geldi

Macaristan\'daki Türkler Bayram Namazında Bir Araya Geldi

Macaristan'da yaşayan Türk vatandaşları, Budapeşte'deki Macaristan Türk İslam ve Kültür Derneği Mescidinde toplanarak bayram namazını birlikte kıldı.

28.07.2014 13:03  Güncelleme: 13:09

Macaristan'da yaşayan Türk vatandaşları, Budapeşte'deki Macaristan Türk İslam ve Kültür Derneği Mescidi'nde toplanarak bayram namazını birlikte kıldı.

Budapeşte'nin 10. bölgesinde bulunan ve yaklaşık 8 yıldan bu yana hizmet veren 3 katlı Türk İslam ve Kültür Derneği Mescidi'nde toplanan yaklaşık 100 kişiden oluşan Türk cemaati, Hasan Hüseyin Doğan hocanın verdiği vaazdan sonra hep birlikte bayram namazlarını eda etti. Namazın ardından bayramlaşan cemaat daha sonra hep birlikte mescidin bahçesinde kahvaltı etti. Bayram namazına çocuklarıyla birlikte gelen bazı Türk vatandaşlarının, gurbet ellerde bayram namazını kılmanın huzuru içinde oldukları adeta gözlerinden okundu. Macaristan Türk İslam ve Kültür Derneği'nin hocalığını yapan Hasan Hüseyin Doğan yaptığı açıklamada, "Bayramımız çok iyi geçiyor. Yaklaşık 100'ü aşkın bir cemaatimizle Allah'ımıza hamdolsun bayram namazımızı kıldık, bayramlaştık. Şimdi de cemaatimizle beraber Budapeşte'de yaşayan Türklerle beraber kahvaltımızı yapıyoruz. Burada birlik berberlik içerisinde kardeşlik içerisinde çok güzel bayramlar geçiyoruz" dedi. Doğan ayrıca, İslam aleminin bayramını tebrik ettiğini dile getirdi.

Macaristan'da yaşayan Türk işadamı Ali Seçgin ise, Ramazan ayının çok güzel, dayanışma içinde geçtiğini ifade etti. Seçgin ayrıca bütün Müslümanlarla birlikte bayramı geçirdiklerini ve bayramı kutladıklarını dile getirdi. Seçgin tüm İslam aleminin de bayramını kutladığını kaydetti.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Macaristan Başkanı Mehmet İnceoğlu da bayramın gayet güzel geçtiğini belirterek, çok güzel kılınan bayram namazının ardından vatandaşlarla birlikte bayramın coşkusunu yaşadıklarını belirtti. İnceoğlu ayrıca, "Önümüzdeki günlerde seçim dönemi var ve biz burada yaşayan halkımızı oy kullanmaya davet ediyoruz. Bu vesileyle bayramın daha iyi geçeceğini ve seçime de yansıyacağını düşünüyoruz" diye konuştu. - BUDAPEŞTE

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Macaristan'daki Türkler Bayram Namazında Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement