Nijerya'da Hükümet Karşıtı Protesto - Son Dakika
Dünya

Nijerya'da Hükümet Karşıtı Protesto

Nijerya\'da Hükümet Karşıtı Protesto

Nijerya’da binlerce kişi, ekonomik sorunların artmasının ardından Devlet Başkanı Muhammed Buhari yönetimindeki hükümeti protesto etti.

07.02.2017 16:32

Nijerya'da binlerce kişi, ekonomik sorunların artmasının ardından Devlet Başkanı Muhammed Buhari yönetimindeki hükümeti protesto etti.

Nijerya'da binlerce kişi Devlet Başkanı Muhammed Buhari'nin ekonomi politikasına yönelik kaygıların artmasının ardından sokaklara döküldü. Kendilerine "Nijerya'nın yanındayım" adını veren hükümet karşıtı yüzlerce protestocu "Nijerya'nın yanındayım", "Yolsuzluk ve ekonomik sorunlar nedeniyle kaygılıyız" sloganları attı. Binlerce protestocunun bir araya gelmesini sağlayan Anyo Dare Atoye ise "Ülkede kötüye giden ekonomiyi kınıyoruz ve devleti bu çağrılarımızı dikkate almaları konusunda uyarıyoruz. Ülkemiz bir süreçten geçiyor. Topraklarımızda acı ve açlık var. Açıkçası bu mesajı iletmek istiyoruz. Devletin kaygılarımızı dikkate almadığı durumda açıkça sivil savaşın patlak vereceğini ve böyle bir ortam olmamasını da ayrıca temenni ediyoruz" dedi.

Anyo Dare Atoye açıklamalarına şu şekilde devam etti:

"Buhari 2015 yılında göreve geldi, ülke ekonomisinin oluşturduğu yüzde 80'ini petrol kaynaklarının oluşturduğu ekonominin çeşitlendirilmesi, yolsuzluk ve kanlı terör örgütü Boko Haram ile mücadele etme konusunda söz verdi. Bununla birlikte Batı Afrika ülkesi, yirmi yılı aşkın süredir durgunluk içinde. Enflasyon nedeniyle yiyecek ve diğer ürünlerin fiyatı yükseliyor."

Öte yandan, hükümet yanlısı grup sözcüsü Olayemi Succes ise Nijerya yönetimini desteklemek için eylem düzenledi. Hükümetin sorunlarını çözmeyi memnuniyetle karşılayacağını söyleyen Succes, "Gerçekten neyi destekliyoruz? Nijeryalıların, Buhari'nin neler yaptığı konusunda birçok şeyi bilmesini istiyoruz" dedi.

Hükümet yanlısı grup halkı Tüm İlericiler Kongresinin yaptığı başarılar için bilgilendirdi ve halkın duyarlı olmasını istedi. Buhari Hükümeti ülkenin kuzey doğusundaki bölgede Boko Haram militanlarının çatışması ve kötüleşen ekonomik sorunlar nedeniyle baskı altında bulunuyor.

MK-YM-SÜ-D) - ABUJA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Nijerya'da Hükümet Karşıtı Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement