Pakistan'da Bağımsızlık Günü Kutlamaları Hazırlıkları - Son Dakika
Dünya

Pakistan'da Bağımsızlık Günü Kutlamaları Hazırlıkları

Pakistan\'da Bağımsızlık Günü Kutlamaları Hazırlıkları

Pakistan'da 14 Ağustos 1947'de kazanılan bağımsızlığın 76. yılı kutlamaları için hazırlıklar devam ediyor. Ülke genelinde çeşitli etkinlikler düzenlenmesi amacıyla başkent İslamabad başta olmak üzere devlet binaları, iş yerleri ve evler Pakistan bayrakları ve renkli ışıklarla süslendi. Spor müsabakaları, kültürel faaliyetler, seminerler ve konserler gibi etkinlikler planlanıyor.

13.08.2023 14:40

Pakistan'da 14 Ağustos 1947'de kazanılan bağımsızlığın 76. yılı kutlamaları için hazırlıklar devam ediyor.

Ülke genelinde Muhammed Ali Cinnah tarafından 76 yıl önce ilan edilen bağımsızlığın yıl dönümünde çeşitli etkinlikler düzenlenmesi amacıyla hazırlıklar yapılıyor.

Başkent İslamabad başta olmak üzere ülkenin çeşitli şehirlerinde devlet binaları, iş yerleri ve evler, Pakistan bayrakları ve renkli ışıklarla süslendi.

Haftalar öncesinden bayrak satışları için İslamabad'da çeşitli noktalara tezgahlar kuruldu, cadde ve sokaklar Pakistan bayrağındaki yeşil beyaz renklerle donatıldı.

Kutlamalar kapsamında spor müsabakaları, kültürel faaliyetler, bağımsızlık sürecinin anlatılacağı seminerlerin düzenlenmesi ve konserler verilmesi planlanıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Pakistan'da Bağımsızlık Günü Kutlamaları Hazırlıkları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement