Polisler Kelepçeledikleri Adamı Elektro Şok ile Öldürmüş - Son Dakika
Dünya

Polisler Kelepçeledikleri Adamı Elektro Şok ile Öldürmüş

2013 tarihinde Amerika'da üç polis memuru kendilerine direnen adama elektro şok tabancasıyla öldürene kadar elektrik vermişler. Olay 2 sene sonra ortaya çıktı.

13.11.2015 10:17  Güncelleme: 11:35

4 Mayıs 2013 tarihinde Amerika'nın Virginia eyaletine bağlı Güney Boston bölgesinde üç polis memuru kendilerine direnen adama elektro şok tabancasıyla öldürene kadar elektrik vermişler.

NASIL BAŞLADI, NELER YAŞANDI?

Polis gece yarısı yapılan gürültü ihbarı üzerine Super 8 moteline gitti. Sabah karşı 5 civarında motele varan polis, inşaat işinde çalışan 46 yaşındaki Linwood Lambert isimli adamı tavanda ölü insanlar gördüğünü iddia ederken buldu.

ARACI TEKMELEYİP KAÇTI

Polis memurları Tiffany Bratton, Clifton Mann ve Travis Clay halisünasyon görmekte olan Lambert'i tutuklamadılar. Polis memurları kelepçeledikleri Lambert'i doğruca Sentara Halifax Regional hastanesinin acil servisine götürdüler. Acil servise vardıklarında Lambert polis aracının camını tekmelemeye başladı. Sonra da aracın içinden kaçarak acil servisin kapısına doğru koştu.

20 KEZ ELEKTRO ŞOK VERDİLER

Videoda da görüldüğü üzere polis kaçan Lambert'i hastane kapısına kadar kovaladı. Acil servis doktorlarının ve hemşirelerinin gözleri önünde, elleri ve ayakları kelepçeli olduğu halde ona şok tabancasıyla defalarca elektro şok verdi. Üç polis memuru yarım saat içinde tam 20 kez Lambert'in vücuduna elektro şok verdi.

HAYATA VEDA ETTİ

Polisler kendilerine direndiğini iddia ettikleri Lambert'i tutuklamaya karar verdi. Onu polis aracına geri sokup karakola götürdüler. Karakola vardıklarında Lambert'in bilincinin kapalı olduğunu fark ettiler. Polislerin Lambert'i hastaneye geri götürdüğü esnada talihsiz adam hayatını kaybetti.

25 MİLYON DOLARLIK DAVA AÇTI

Olayın üzerinden geçen iki sene zarfında hiçbir polis hakkında suçlama yapılmadı ya da soruşturma açılmadı. Lambert'in resmi otopsi raporunda ölüm sebebi aşırı dozda uyuşturucu 'kokain zehirlenmesi' görülse de kanında bulunan kokain oranı (0.01 mg'dan daha az) aşırı doz uyuşturucu için az olarak açıklandı.

Lambert'in kız kardeşi Gwendolyn Smalls polise teşkilatına karşı 25 milyon dolarlık dava açtı. Olayın görüntüleri davaya bakan hakimin onayı ile basına verildi.

Polisler Kelepçeledikleri Adamı Elektro Şok ile Öldürmüş

Son Dakika Dünya Polisler Kelepçeledikleri Adamı Elektro Şok ile Öldürmüş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Adanalı: Bir de Bizim Polisi beğenmezler. Yaptıkları olayı tasvip etmiyorum Cezalarını çeksinler. Ama bizim Polisimize Molotof atana bizimkiler su sıkıyor. Avrupa da Amerika da olsa adamın alnından vururlar. ALLAH Asker ve Polislerimizi korusun kıymetlerini bilin. 16 2 Yanıtla
  • fatih ozen: ellerine saglık. bizde de böyle olsa keske. kim olursa olsun polis ten kacmayacak. 5 5 Yanıtla
  • ehlisunnet : bazılarınA kapak olsun 5 0 Yanıtla
  • ANTİ AKP: RTE MEHDİ... 0 2 Yanıtla

Advertisement